Tα βασικά και ποιοτικά αποτελέσματα σε άμυνα (Σίλντενφελντ), κέντρο (Αμπέιντ) και επίθεση (Μπεργκ, Καρέλης) βελτίωσαν πολύ την εικόνα του Παναθηναϊκού, που έκανε την καλύτερή του εμφάνιση σε φιλικό φέτος απέναντι στη Λάτσιο (0-0) στη Λεωφόρο.

Ο Γιάννης Αναστασίου χρησιμοποίησε στην 11άδα επτά μεταγραφές (Μέντες, Σίλντενφελντ, Μπαϊράμι, Νάνο, Καρέλης, Αμπέιντ, Κουτρουμπής), ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έβαλε το μεγάλο όνομα της ομάδας, τον Μπεργκ, στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σουηδό να κάνει ντεμπούτο, όπως και οι Αμπέιντ, Σίλντενφελντ, Καρέλης.

Η επιστροφή στο γήπεδο της Λεωφόρου που ζωντάνεψε ξανά (ο ΠΑΟ είχε παίξει ένα ματς με την Ξάνθη πριν από τρία χρόνια κεκλεισμένων επειδή άλλαζε το χορτάρι στο ΟΑΚΑ) έφερε περίπου 14.000 φίλους της ομάδας στο φιλικό με τη Λάτσιο. Ωστόσο υπήρξε και διακοπή δύο τριών λεπτών όταν οι οπαδοί στη θύρα 13 τα έβαλαν με τον τερματοφύλακα Μαρκέτι, ο οποίος άφησε για λίγο την εστία μετά τα μπουκάλια που του πέταξαν. Λίγο μετά ο προπονητής του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς αναγκάστηκε να τον αντικαταστήσει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Το γεγονός ότι η νέα ομάδα των Πρασίνων κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα αλλά και να δείξει συμπαγής απέναντι στη δυνατή ιταλική ομάδα ήταν πολύ ενθαρρυντικό ενώ εμφάνισε και άλλα θετικά στοιχεία. Η μπάλα από την άμυνα στην επίθεση έφτανε πολύ γρήγορα, κάτι που ζητάει ο Αναστασίου ο οποίος επιμένει στο 4-3-3 και είναι λάτρης του επιθετικού ποδοσφαίρου. Σημαντικό ότι η άμυνα που είχε πέντε νέα πρόσωπα (Καπίνο, Μαρίνος, Νάνο, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ) λειτούργησε καλά, τόσο με το βασικό σχήμα όσο και με τις αλλαγές, ειδικά με τον Τριανταφυλλόπουλο.

Βελτιωμένος και ο κόφτης Μέντες, ενώ ο Μπαϊράμι δεν πήγε καλά. Ο Θανάσης Ντίνας, που είχε οριζόντιο δοκάρι με φαλτσαριστό σουτ στο 81′, και ο αρχηγός Ζέκα ήταν οι καλύτεροι παίκτες, μαζί με τον Μαρινάκη που πήγε εξαιρετικά. Η Λάτσιο προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να βρει πολλά κενά για να φτάσει στο γκολ. Μία δύο καλές αποκρούσεις είχε ο Καπίνο.

Διαιτητής: Παππάς.

ΠΑΟ: Kαπίνο (73′ Κοτσόλης), Κουτρουμπής (46′ Τριανταφυλλόπουλος), Μέντες (77′ Λαγός), Ζέκα, Μπαϊράμι, Μαρινάκης (81′ Σπυρόπουλος), Καρέλης (58′ Μπέργκ), Αμπέιντ (73′ Δώνης), Νάνο, Σίλντενφελντ (81′ Ρισβάνης), Ντίνας (85′ Μουζακίτης).

ΛΑΤΣΙΟ: Μαρκέτι (69′ Μπιτζάρι), Αντρέ Ντίας, Μπίλιας, Εντερσον, Λούλιτς, Μπιάβα, Λεντέσμα (57′ Γκονζάλες), Ράντου, Κόμκο (69′ Καβάντα), Κάντρεβα (46′ Ερνάνες), Φλόκαρι.

«Καλύτεροι, σύντομα»

«Είχα πει ότι η εικόνα μας θα είναι καλύτερη. Θα βελτιωθούμε κι άλλο. Βγάζουν ενέργεια όλα τα παιδιά και δημιουργούν φάσεις. Οι Μπεργκ, Αμπέιντ, Καρέλης και Σίλντενφελντ έχουν μόλις τέσσερις προπονήσεις με την ομάδα» τόνισε ο προπονητής του ΠΑΟ Γιάννης Αναστασίου