Φαίνεται ότι ο μήνας του μέλιτος στην Μπάγερν για τον Πεπ Γκουαρντιόλα τέλειωσε. Στα γερμανικά αλλά και στα βρετανικά ΜΜΕ γίνεται αναφορά για γκρίνια εις βάρος του νέου τεχνικού της ομάδας τόσο για τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούνται κάποιοι ποδοσφαιριστές, όσο και για το γεγονός της απόκτησης του Τιάγκο Αλκάνταρα.

Και όλα αυτά μέσα σε πέντε εβδομάδες δουλειάς. Η κριτική αρχίζει από τη μεταγραφή του Τιάγκο Αλκάνταρα, την οποία χαρακτηρίζουν μάλιστα «απαράδεκτη οικονομική ανηθικότητα», αφού ο 22χρονος ποδοσφαιριστής εκπροσωπείται από τον αδελφό τού Γκουαρντιόλα, τον Πέρε.

Αρκετά σημαντικά, φυσικά, είναι όλα αυτά που του καταμαρτυρούν για τεχνικά θέματα. Εδώ στο παιχνίδι μπαίνουν όμως και παίκτες!

«Ποτέ δεν είχα προπονητή που άλλαξε τόσο πολλά πράγματα», ήταν το σχόλιο του Κλάουντιο Πιζάρο. Αμφιβολίες εξέφρασε όσον αφορά τον τρόπο χρησιμοποίησής του και ο Σβαϊνστάιγκερ, ενώ και ο Τόμας Μίλερ πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο καθένας έχει έναν διαφορετικό ρόλο».

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος φαίνεται και ο Μάτζουκιτς από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται, ενώ η κριτική εντοπίζεται και στο γεγονός ότι η ομάδα αγωνίζεται πλέον με έναν αμυντικό χαφ, γεγονός που δημιουργεί αμυντικά κενά. Και αυτό φάνηκε από τις ευκαιρίες που είχε στον τελευταίο φιλικό η Μάντσεστερ Σίτι.

«Τα αφεντικά της ομάδας έχουν εντυπωσιαστεί από τον ενθουσιασμό του, όμως ανησυχούν για το αν θα πάνε όλα καλά», αναφέρει ο γερμανικός Τύπος.

Στο μεταξύ δύο σημαντικές εκπλήξεις σημειώθηκαν στον πρώτο γύρο του γερμανικού Κυπέλλου. Η Βέρντερ Βρέμης αποκλείστηκε από τη Σααρμπρίγκεν, ομάδα Γ’ κατηγορίας, αφού ηττήθηκε με 3-1!

Νοκ άουτ και η Γκλάντμπαχ, η οποία αποκλείστηκε στη διαδικασία των πέναλτι από την Ντάρμσταντ. Επίσης, αποκλεισμός και για τη Φορτούνα Ντίσελντορφ (1-0 από τη Βάιντενμπρουγκ).