Από ηλεκτροπληξία πέθανε σήμερα ένας εργάτης, περίπου 35 ετών, στα Χανιά, όταν χτυπήθηκε από ρεύμα μέσης τάσης 22.000 volt από καλώδιο της ΔΕΗ.

Ο άτυχος άντρας εργαζόταν σε συνεργείο που τοποθετούσε κυβόλιθους στο πλαίσιο έργων ανάπλασης πεζοδρομίων στην οδό Αριστοτέλους στα Κουνουπιδιανά Χανίων.

Στο ίδιο σημείο βρισκόταν μηχάνημα έργων ιδιώτη εργολάβου προκειμένου να ρίξει μπετό σε νεοανεγειρόμενη οικοδομή. Κατά τη διαδικασία ανύψωσης της αντλίας του μπετόν, η αντλία χτύπησε το καλώδιο μέσης τάσης της ΔΕΗ που κόπηκε, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον άτυχο εργάτη που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο. Στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ ωστόσο ήταν ήδη αργά.

Ο οδηγός του μηχανήματος έργων, σοκαρισμένος, δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί.

Λίγο μετά, στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της επιθεώρησης εργασίας προκειμένου να διαπιστώσει τις συνθήκες του δυστυχήματος, καθώς και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ έκανε λόγο για ένα τραγικό συμβάν.

«Δυστυχώς ένας ακόμα εργαζόμενος έχασε τη ζωή του την ώρα του μεροκάματου. Πρόκειται για ένα τραγικό περιστατικό, θα περιμένουμε την αναφορά των αρμοδίων Αρχών» δήλωσε.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το αστυνομικό τμήμα Σούδας όπου και οδηγήθηκε ο οδηγός του μηχανήματος έργων.