Από το πουκάμισο του 13χρονου που επιχείρησε να συγκρατηθεί ο επτάχρονος ανηψιός του, τον οποίο μαζί με τον τετράχρονο αδελφό του πέταξε ο δράστης μέσα στο αρδευτικό κανάλι στο Στρέφι Ηλείας, οδηγήθηκε στην εξιχνίαση της υπόθεσης του θανάτου των δύο παιδιών στην Ηλεία η αστυνομία.

Ως υπαίτιος για τον πνιγμό τους συνελήφθη το πρωί ο 13χρονος αδελφός της μητέρας τους και θείος των δύο παιδιών από τη Βουλγαρία, ηλικίας 4 και 7 ετών.

Ομολόγησε ότι αυτός έσπρωξε τα δύο ανίψια του στα νερά του καναλιού, καθώς, όπως είπε στους αστυνομικούς, ζήλευε που ο πατέρας του και παππούς των παιδιών τα συμπαθούσε περισσότερο απ’ ό,τι τον ίδιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, όταν η μητέρα των παιδιών είδε ότι αργούσαν να γυρίσουν από το σπίτι του παππού τους, όπου τα είχε στείλει για να μεταφέρον δέμα με τρόφιμα, ζήτησε από τον 13χρονο αδελφό της να ψάξει να τα βρει.

Έπειτα από λίγο, ο 13χρονος συνάντησε τα δύο αδέλφια και όλοι μαζί επέστρεφαν προς το σπίτι της αδελφής του και μητέρας των δύο παιδιών. Όμως, περπατώντας δίπλα από το αρδευτικό κανάλι, ο 13χρονος χωρίς συγκεκριμένη αφορμή, όπως αναφέρεται, έσπρωξε τα δύο παιδιά μέσα στο κανάλι, με αποτέλεσμα να πέσουν στο νερό και να πνιγούν.