Ο ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν στα σπριντ Γιουσέιν Μπολτ λίγες ημέρες πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Μόσχα (10-18/8) μαθαίνει ρωσικά και υπόσχεται εκπλήξεις!

Ο Μπολτ πιστεύει ότι είναι σε θέση να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ., αλλά και να «κατέβει» τα 19» στα 200 μ.! Θυμίζουμε ότι τα δικά του παγκόσμια ρεκόρ είναι 9:58 στο 100άρι και 19:19 στα 200 μ.

«Για να σημειώσω παγκόσμιο ρεκόρ χρειάζεται εξαιρετική τεχνική στην κούρσα, πολύ καλός καιρός και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση», είπε ο τζαμαϊκανός σπρίντερ.

«Στα 200 μ. θα ήθελα επίσης ένα παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά παράλληλα κάτι ξεχωριστό. Ας πούμε, χρόνο κάτω από 19 δευτερόλεπτα!», συνέχισε ο Μπολτ, ο οποίος αναφέρθηκε γενικώς στους στόχους του.

«Αυτό που θέλω είναι να συνεχίσω να μαζεύω χρυσά μετάλλια στις μεγάλες διοργανώσεις μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, το 2016. Αν το καταφέρω αυτό, ασφαλώς θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Θα έχω αποδείξει στον εαυτό μου ότι πέτυχα τους στόχους που είχα θέσει», πρόσθεσε.

Ο Μπολτ θα πάει στη Μόσχα για να υπερασπιστεί τον τίτλο του στα 200 μ. Κι αυτό, αφού στην Νταεγού πριν από δύο χρόνια είχε ακυρωθεί στα 100 μ. για άκυρη εκκίνηση.

«Δεν σκέφτομαι αυτό πλέον. Για ένα διάστημα υπήρχε μεγάλη απογοήτευση, αλλά τελικά έμαθα πολλά από αυτή την αποτυχία», είπε.

Ο τζαμαϊκανός σπρίντερ μαθαίνει αυτές τις ημέρες και ρωσικά, σύμφωνα με το σενάριο για ένα διαφημιστικό φιλμάκι της αθλητικής εταιρείας που είναι χορηγός του.

Οπως σημειώνει χιουμοριστικά η «Daily Mail», προφανώς θα μαθαίνει φράσεις όπως, «το όνομα μου είναι Γιουσέιν», «είμαι από την Τζαμάικα» ή «πέρασαν τη γραμμή τερματισμού οι υπόλοιποι;». Υποτίθεται ότι τα μαθήματα γίνονται με τη βοήθεια ηχοσυστήματος στα αποδυτήρια, μετά το τέλος της προπόνησης.

Στο τέλος μάλιστα προειδοποιεί: «Μόσχα έρχομαι». Και ενώ ο Μπολτ περιμένει με ανυπομονησία το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, η βρετανίδα ολυμπιονίκης στο έπταθλο Τζέσινα Ενις ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα αγωνιστεί λόγω τραυματισμού.

Η Ενις που είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο πέρυσι το καλοκαίρι στο Λονδίνο, φιλοδοξούσε να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Μόσχας. Στάθηκε όμως άτυχη αφού δεν κατάφερε να ξεπεράσει το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα.

«Εως τώρα είχαμε την προσοχή μας στραμμένη στον τραυματισμό ώστε να μην αισθάνομαι ενοχλήσεις όταν ήμουν στην προπόνηση. Τώρα όμως πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στη θεραπεία», είπε η 27χρονη αθλήτρια, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο και πριν από δύο χρόνια στην Νταεγού.