Με ποινές για εννέα από τους 13 κατηγορούμενους, ανακοινώθηκε την Τετάρτη η απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου Πειραιά για το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Sea Diamond το 2007 στη θαλάσσια περιοχή Αθηνιός της Σαντορίνης.

Για την υπόθεση συνολικά κάθισαν στο εδώλιο 13 άτομα, σε τρία από αυτά αποδόθηκε η κατηγορία εκ προθέσεως, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τέσσερις από τους κατηγορούμενους.

Συγκεκριμένα στον πλοίαρχο επιβλήθηκαν 12 χρόνια και δύο μήνες καθώς και χρηματική ποινή 8.000 ευρώ, στον αρχιπλοίαρχο οκτώ χρόνια, στον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας στη ξηρά σύμφωνα με τον κώδικα ασφαλούς διαχείρισης DPA (Designated personnel ashore) οκτώ χρόνια, στον αρχιμηχανικό 28 μήνες, στον αξιωματικό ναυτιλίας δύο χρόνια και 10 μήνες, στον αξιωματικό ασφαλείας έξι μήνες και 600 ευρώ χρηματική ποινή, στον επιθεωρητή του νηογνώμονα 15 μήνες και στους νόμιμους εκπρόσωπους της εταιρείας δύο χρόνια.

Αθωώθηκαν ο πρώτος μηχανικός, ο ύπαρχος, ο αρχιθαλαμηπόλος και η υπεύθυνη καμπινών.

Η δίκη, ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και διήρκεσε περισσότερο από τέσσερις μήνες ενώ κατέθεσαν περισσότεροι από 60 μάρτυρες.

Η διαχειρίστρια και πλοιοκτήτρια του Sea Diamond, άσκησε έφεση κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου ποινικού Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από