Έκρηξη σημειώθηκε στις 05.28 σήμερα, Τετάρτη το πρωί σε κατάστημα εστίασης (σουβλατζίδικο) στο Κολωνάκι, στη συμβολή των οδών Πλουτάρχου και Πατριάρχου Ιωακείμ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης μόλις βρέθηκε στο ύψος του καταστήματος, εκσφενδόνισε μια τσάντα προς το εσωτερικό του καταστήματος, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό, ωστόσο είχε μέσα εργαζόμενους.

Ένας από αυτούς, αντιδρώντας αστραπιαία, άρπαξε την τσάντα και την ξαναπέταξε στο οδόστρωμα, αντιλαμβανόμενος πως πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό.

Από την τσάντα διακρινόταν ένας δυναμίτης με αναμμένο το φιτίλι του, το οποίο έσπευσε ο ίδιος εργαζόμενος να το σβήσει με νερό, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε δυνατόν και η δυναμίτιδα εξερράγη και τον τραυμάτισε ελαφρά στο πόδι.

Από το ωστικό κύμα που προκάλεσε η έκρηξη έγιναν ζημιές σε αρκετά αυτοκίνητα αλλά και σε παρακείμενες πολυκατοικίες, των οποίων πολλά τζάμια έσπασαν ενώ κλειστή έμεινε για ώρες, η οδός Πλουτάρχου.

Στο σημείο έσπευσε πυροτεχνουργός καθώς και δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με έξι άνδρες, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί η παρέμβασή τους, δεδομένου ότι από την έκρηξη δεν προκλήθηκε κάποια πυρκαγιά.

Ο τραυματισμένος εργαζόμενος διακομίσθηκε στον Ευαγγελισμό για τις πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα κίνητρα της επίθεσης έχουν να κάνουν με υποθέσεις προστασίας.