Αντίστροφη μέτρηση έχει σημάνει και για τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική, που βρίσκονται σε διαδικασία δημοπράτησης. Με παρέμβαση του προέδρου του αρμόδιου φορέα (ΕΔΣΝΑ) και περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού θα λυθεί παράλληλα έως το τέλος Αυγούστου και το θέμα καταβολής αντισταθμιστικών οφελών στον Δήμο Φυλής, όπου λειτουργεί ο μοναδικός ΧΥΤΑ του Λεκανοπεδίου.

Ο κ. Σγουρός προχώρησε μάλιστα σε προσφυγή κατά του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου ώστε να ξεμπλοκαριστεί η δαπάνη ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που αντιστοιχούν στα αντισταθμιστικά οφέλη.

«Τα αντισταθμιστικά είναι μια ιστορία δεκαετιών, που για πρώτη φορά ρυθμίστηκε νομοθετικά από την Πολιτεία» σχολίασε ο κ. Σγουρός, ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή συγκέντρωση εργαζομένων του Δήμου Φυλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΕΔΣΝΑ, άφησε αιχμές για τη δημοτική Αρχή. «Χρησιμοποιούν τους εργαζομένους με σκοπό τη δημιουργία έντασης, αλλά και ως άλλοθι για τις δικές τους διαχρονικές ευθύνες που οδήγησαν τον δήμο σε αδιέξοδο» τόνισε.