Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών την Τετάρτη επιδόθηκε στον 41χρονο Μασούντ Αχμέντ από το Πακιστάν άδεια διαμονής στην Ελλάδα. Η άδεια διαμονής που ισχύει για έναν χρόνο, χορηγήθηκε για εξαιρετικούς λόγους, από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, ως επιβράβευση της γενναίας πράξης αυτοθυσίας του.

Τον Απρίλιο του 2012 ο πακιστανός υπήκοος, μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς του, με κίνδυνο της ζωής τους προσπάθησαν να σώσουν δύο ηλικιωμένους οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στο αυτοκίνητο τους πάνω στις γραμμές του τρένου στην περιοχή του Κρυονερίου.

Η αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη έπεσε με ταχύτητα πάνω τους με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο, το ηλικιωμένο ζευγάρι και οι δύο Πακιστανοί. Ο Μασούντ Αχμέντ τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στην τελετή παρέστησαν ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος και ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης αφού συνεχάρη τον Μασούντ Αχμέντ του παρέδωσε το διαβατήριό του στο οποίο έχει επικολληθεί η άδεια διαμονής.

Στη συνέχεια ο υπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η αυτοθυσία δεν έχει ούτε χρώμα, ούτε εθνικότητα. Ο Μασούντ Αχμέντ, αλλά και οι δύο ομοεθνείς του που έχασαν τη ζωή τους για να σώσουν δύο συμπολίτες μας, έδωσαν με τη γενναία τους πράξη μία απάντηση σε όλους εκείνους που βάζουν σύνορα και ταμπέλες στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη.

Το τπουργείο Εσωτερικών αποφάσισε να χορηγήσει άδεια παραμονής για εξαιρετικούς λόγους , επιβραβεύοντας με αυτόν τον τρόπο την πράξη αυτοθυσίας του Μασούντ Αχμέντ»

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Γρηγοράκος ανέγνωσε την απόφαση χορήγησης της άδειας διαμονής ενώ απευθυνόμενος προς τον Μασούντ Αχμέντ δήλωσε:
«Σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό που κάνατε. Με τον Υπουργό Εσωτερικών είμαστε πολύ περήφανοι για σένα, είμαστε πολύ περήφανοι για όλους σαν και σένα όπως και ο Δήμαρχος Αθηναίων που παρίσταται σήμερα εδώ. Να ξέρετε ότι θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε αυτούς τους ανθρώπους που αγαπάνε τους Έλληνες πολίτες. Θα είμαστε κοντά σας. Συγχαρητήρια.»

Στη δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης ανέφερε:

«Το είπε ο κύριος υπουργός ότι η αυτοθυσία για τη διάσωση ανθρώπων δεν έχει εθνικότητα, δεν έχει διαβατήριο. Αυτό πρέπει να το θυμόμαστε διαρκώς γιατί υπάρχουν και μισαλλόδοξες φωνές, οι οποίες ζητάνε από τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη είτε δελτίο ταυτότητας, είτε διαβατήριο. Να συγχαρώ αυτή την πράξη. Η Ελληνική Πολιτεία ανταποδίδοντας ακριβώς αυτή την ευγενή πράξη προέβη σε αυτή την κίνηση της άδειας παραμονής δίνοντας το παράδειγμα ακριβώς το πώς πρέπει να λειτουργούμε σε κάποιες περιπτώσεις. Συγχαρητήρια.»

Οπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άδεια που χορηγήθηκε δίνει στον Μασούντ Αχμέντ πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Ένα χρόνο μετά θα μπορεί να υποβάλει τα χαρτιά του για να λάβει άδεια διαμονής ως νόμιμα εργαζόμενος στη χώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από