Κανείς δεν ξεχνά το γκολ εναντίον του Εθνικού, όταν ο Ντέταρι ντρίμπλαρε 3 φορές τον άτυχο γκολκίπερ Δοξάκη, πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα και ενώ όλοι πίστευαν ότι έχασε το γκολ.

Το καλοκαίρι του 1987 ο Γιώργος Κοσκωτάς ταράζει τα νερά του Λιμανιού και αναστατώνει όλη την Ελλάδα. Δίνει περίπου 1,2 δισ. δραχμές για να φέρει στην Ελλάδα και 0-2 τον Ολυμπιακό ένα από τα μεγαλύτερα τότε ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τον ούγγρο «μαέστρο» της μπάλας Λάγιος Ντέταρι.

Τότε ο Ντέταρι δεν ήθελε να έρθει στην Ελλάδα, αλλά με την πίεση της ουγγρικής ομοσπονδίας πείστηκε να υπογράψει στους Ερυθρολεύκους.

Ο τότε δήμαρχος Πειραιά Ανδρέας Ανδριανόπουλος οργάνωσε θριαμβευτική υποδοχή στην Πλατεία Κοραή στον Πειραιά. Περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά το μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου.

Ο Ντέταρι έμεινε δύο χρόνια στον Ολυμπιακό. Αγωνίστηκε 65 φορές και σημείωσε 37 γκολ. Ο Ούγγρος κατάφερε να επιβάλει για προπονητή τον πεθερό του Ιμρε Κόμορα, αλλά στη συνέχεια ο Αργύρης Σαλιαρέλης που είχε αναλάβει τον Ολυμπιακό έδιωξε πρώτα τον Κόμορα και μετά τον ίδιο. Πήρε μεταγραφή στην Μπολόνια, λέγοντας ότι ο σοβιετικός (τότε) προπονητής δεν ήθελε στην ομάδα του έναν Ούγγρο.