Περίπου 40.000 παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν έξω από τους παιδικούς και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων των δήμων.

Από σήμερα έως και τις 2 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενες μητέρες για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε επιδοτούμενες θέσεις παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών.

Οπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ι. Βρούτσης, η κυβέρνηση κατάφερε να διασφαλίσει 150 εκατ. ευρώ για την επίλυση ενός κρίσιμου ζητήματος που θα ωφελήσει πάνω από 60.000 οικογένειες.

«Χρειάζονται και άλλα χρήματα». Ωστόσο ο επικεφαλής της Κοινωνικής Πολιτικής της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Σίμος Δανιηλίδης τόνισε ότι τα 150 εκατ. ευρώ που έχουν διατεθεί αρκούν για να καλύψουν μόνο 62.000 αιτήσεις ενώ περίπου 40.000 παιδιά θα μείνουν εκτός.

Για τον λόγο αυτόν ζήτησε να υπάρξει πρόβλεψη ώστε να διατεθούν άλλα 100 εκατ. ευρώ, με στόχο να καλυφθεί το σύνολο των 97.000 θέσεων, όπως συνέβη και τον προηγούμενο χρόνο.

Το ποσό αυτό, όπως είπε, μπορεί να εξασφαλιστεί από το Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, όπου λιμνάζουν περισσότερα από 4 δισ. ευρώ.