Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, και ο δεύτερος εκ των συλληφθέντων για τη βομβιστική ενέργεια στην Λάρισα τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Την Τρίτη είχε απολογηθεί και προφυλακίστηκε ο 39χρονος που, σύμφωνα με την Αστυνομία, εντοπίστηκε στο σημείο της έκρηξης λίγα λεπτά μετά και προσήχθη αρχικά στην Ασφαλείας Λάρισας και στη συνέχεια συνελήφθη καθώς του απαγγέλθηκε κατηγορία.

Και οι δύο κατηγορούνται για τα αδικήματα της έκρηξης και των διακεκριμένων φθορών, καθώς και για παραβίαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών, κατά συναυτουργία.

Στην πολυκατοικία που έγινε η έκρηξη μένει η εισαγγελέας που έχει χειριστεί, μεταξύ άλλων, τις υποθέσεις της απόπειρας απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων και της πρόσφατης απόδρασης έντεκα κρατουμένων από τις ίδιες φυλακές.

Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν τον ηθικό αυτουργό, ο οποίος έδωσε την εντολή για την επίθεση, ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η εντολή να δόθηκε μέσα από τις φυλακές.