Οι νέοι σταθμοί του Μετρό στα νότια προάστια (Ελληνικό, Αλιμος, Αργυρούπολη και Ηλιούπολη)  που πρόκειται να δοθούν στην κυκλοφορία το ερχόμενο Σάββατο φέρνουν αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων.

Ετσι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες από τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, από το Σάββατο σε τροφοδοτικές γραμμές στον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό (όπου και μεταφέρονται οι αφετηρίες τους) μετατρέπονται οι γραμμές -με τη νέα τους ονομασία - Ε22 «Στ. Ελληνικό - Σαρωνίδα (Express)», Χ97 «Στ. Ελληνικό - Αερολιμένας Αθηνών (Express)», 171 «Στ. Ελληνικό - Βάρκιζα» και 124 «Γλυφάδα - Αγ. Τριάδα - Στ. Ελληνικό». Σε τροφοδοτική γραμμή των σταθμών του μετρό σε Δάφνη και Αργυρούπολη μετατρέπονται οι γραμμές 141 «Στ. Δάφνη - Καλαμάκι» και η γραμμή 247 « Στ. Αργυρούπολη - Καλαμάκι».

Η γραμμή 155 συνενώνεται με τη γραμμή 216, μετονομάζεται σε 155 «Ελληνικό - Στ. Αλιμος - Αγ. Μαρίνα» και η νέα γραμμή 101 «Ελληνικό - Αλιμος» τροποποιείται ώστε να εξυπηρετεί τοπικές μετακινήσεις στις δύο περιοχές.
Αναστέλλεται η λειτουργία των γραμμών 210 «Τερψιθέα - Ελληνικό - Στ. Αγ. Δημήτριος» και 202 «Στ. Δάφνη - Στ. Συγγρού - Φιξ», ενώ αντίθετα πυκνώνουν τα δρομολόγια της γραμμής Β2 «Ακαδημία - Αγ. Κοσμάς» μέσω Παραλιακής.
Την ίδια στιγμή, πάντως, κίτρινη κάρτα έβγαλε το ΣτΕ παγώνοντας προσωρινά  τις εργασίες απομάκρυνσης και απόσπασης αρχαιοτήτων από τον σταθμό του Μετρό Θεσσαλονίκης  (σταθμός Βενιζέλου).
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από