Πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια της Νέας Υόρκης, όταν το ρύγχος ενός αεροσκάφους Boeing 737-700 της εταιρείας Σαουθγουέστ, που μετέφερε 150 επιβάτες και μέλη του πληρώματος, χτύπησε στο έδαφος λόγω κατάρρευσης του μπροστινού συστήματος προσγείωσης.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερική πτήση από το Νάσβιλ και προσγειώθηκε στον διάδρομο αλλά όταν έφτασε σε ασφαλή στάση, έπεσε βίαια με το ρύγχος του στο έδαφος.

Το πλήρωμα έδωσε εντολή στους επιβάτες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος, ενώ οχήματα έκτακτης ανάγκης εισήλθαν στην πίστα, σταματώντας τις εισερχόμενες πτήσεις με αποτέλεσμα το αεροδρόμιο να κλείσει.

Η αεροπορική εταιρεία Σαουθγουέστ, ο μεγαλύτερος εσωτερικός αερομεταφορέας των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαίωσε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη Νέα Υόρκη και δεσμεύτηκε να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες αργότερα.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών ενημερώθηκε για το περιστατικό και έστειλε ερευνητή για να εξετάσει τα αίτια του ατυχήματος.

Το συμβάν στη Νέα Υόρκη ακολούθησε τη συντριβή ενός αεροσκάφους της νοτιοκορεάτικης Asiana στο Σαν Φρανσίσκο τον περασμένο μήνα όπου σκοτώθηκαν δυο άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 180 άνθρωποι.