Η Νάπολι θα είναι τελικά ο επόμενος σταθμός στην καριέρα του Γκονζάλο Ιγκουαΐν. Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, η ιταλική ομάδα ήρθε τελικά σε συμφωνία με τη Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Αργεντινού διεθνή επιθετικού.

Το κόστος της μεταγραφής θα αγγίξει τα 36 εκατ. ευρώ. Ο 25χρονος άσος ήταν σε συζητήσεις με την Αρσεναλ, αλλά η αγγλική ομάδα δεν έδινε το ποσό που ήθελε η Ρεάλ, κάτι που έκανε η Νάπολι και απέκτησε τα δικαιώματα του.

Ο Ιγκουαϊν τις επόμενες ημέρες θα ταξιδέψει στην Ιταλία για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο θα αμείβεται με έξι εκατ. ευρώ το χρόνο. Ο Αργεντινός σταρ μεταγράφηκε το 2007 από τη Ρίβερ Πλέιτ στη Ρεάλ Μαδρίτης και από τότε έχει λάβει μέρος σε 266 αγώνες όλων των διοργανώσεων και έχει σημειώσει 122 τέρματα.

Σε επτά συνεχείς χρονιές πανηγύρισε τρία πρωταθλήματα (2007, 2008, 2012), ένα Κύπελλο (2011) και δύο Σούπερ Καπ (2008, 2012), ενώ θα συναντήσει στη Νάπολι δύο πρώην Μαδριλένους, τους Καγιεχόν και Αλμπιόλ.