Μηνύσεις και αγωγές ακόμα και από την ξαπλώστρα της παραλίας μπορούν να καταθέτουν πλέον οι δικηγόροι της Αθήνας, ενώ το μέτρο της ηλεκτρονικής κατάθεσης των δικογράφων άμεσα επεκτείνεται και σε άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Πάτρα.
Για τις προσφυγές με ένα «κλικ» απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δικηγόροι να  εφοδιαστούν με USB, που θα περιέχει τη μοναδική για τον καθένα ηλεκτρονική υπογραφή και θα αποτελεί το κλειδί με το οποίο θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις υποθέσεις των πελατών τους αποφεύγοντας τις ουρές και την αναμονή. Το στικάκι με την ηλεκτρονική υπογραφή κοστίζει 22 ευρώ, ενώ από τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση που δεν διαρκεί περισσότερο από μία ώρα. «Με τη χρήση της ψηφιακής υπογραφής, η ηλεκτρονική κατάθεση γίνεται πραγματικότητα. Μία διαχρονική αναγκαιότητα για κάθε πολίτη αλλά και μία πάγια διεκδίκηση της νομικής κοινότητας υλοποιείται. Με "πιλότο" το Πρωτοδικείο της Αθήνας, η "σκυτάλη" περνά, τους αμέσως επόμενους μήνες, στα δικαστήρια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου, κατατέθηκε ήδη προς επεξεργασία στο ΣτΕ σχέδιο προεδρικού διατάγματος για την ηλεκτρονική κατάθεση σχετικών προτάσεων και σημειωμάτων», δηλώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του ΔΣΑ Γιάννη Αδαμόπουλου, έχουν χορηγηθεί περισσότερες από 1.300 ηλεκτρονικές υπογραφές. «Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στον εκσυγχρονισμό του συστήματος απονομής της δικαιοσύνης», συμπληρώνει ο κ. Αδαμόπουλος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από