Τον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη συμπλοκή με τους αλβανούς δραπέτες, τα ξημερώματα της Κυριακής, επισκέφθηκε, στο νοσοκομείο στα Ιωάννινα, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις αιχμές που άφησε χθες για το σωφρονιστικό σύστημα, ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Δεν άφησα καμία αιχμή, είπα κάτι το οποίο είναι αλήθεια, είναι γνωστό και διαπιστωμένο, ότι η κατάσταση στο σωφρονιστικό σύστημα είναι εκρηκτική και ότι, εάν δεν ληφθούν γρήγορα μέτρα, θα έχουμε πολύ χειρότερα να αντιμετωπίσουμε από αυτά που ήδη αντιμετωπίζουμε».

«Είναι κάτι που λέω συνεχώς, είναι κάτι το οποίο είναι γνωστό, είναι κάτι το οποίο ή ελληνική κοινωνία ήδη γνωρίζει. Πρέπει να ενεργήσουμε», τόνισε, προσθέτοντας πάντως ότι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου «γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση, είναι έμπειρος δικαστικός και έχει όλα τα εχέγγυα για να μπορέσει να το αντιμετωπίσει».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης ανέφερε επίσης, ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη όλων των δραπετών από τις φυλακές Τρικάλων, που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους τέσσερις μήνες, θα συνεχιστεί.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από