Δεκαπέντε μήνες μετά τη σύλληψή του στο νεοκλασικό της Διονυσίου Αρεοπαγίτου έφθασε η ώρα της απολογίας για τον Ακη Τσοχατζόπουλο και τους συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση με τις «χρυσές μίζες».

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του βασικού κατηγορουμένου, ο οποίος για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του, λόγω του όγκου της δικογραφίας και της σοβαρότητας της αξιόποινης πράξης, ζητούσε να απολογηθεί στις 2 Σεπτεμβρίου 2013. Ωστόσο, ο πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας Χρήστος Κατσιάνης ανακοίνωσε ότι η αυλαία των απολογιών ανοίγει τη Δευτέρα 29 Ιουλίου με πρώτο τον Ακη Τσοχατζόπουλο.

Η ανακοίνωση του… προγράμματος περί των απολογιών σε συνδυασμό με την εκ νέου απόρριψη του πάγιου αιτήματος του πρώην υπουργού για την εξέταση των πρώην μελών του ΚΥΣΕΑ προκάλεσαν την αντίδραση του Ακη Τσοχατζόπουλου, με τους υπερασπιστές του να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην είναι συνεπής στο ραντεβού της Δευτέρας.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικασίας, στο επίκεντρο βρέθηκαν μάρτυρες υπεράσπισης για τον κατηγορούμενο πρώην γενικό γραμματέα Εξοπλιστικών Γιάννη Σμπώκο. «Εχω την εντύπωση ότι μια ομάδα ανθρώπων στην υπόθεση αυτή και ο Σμπώκος θυσιάζονται σαν Ιφιγένειες», είπε χαρακτηριστικά ένας από τους μάρτυρες.