«Δεν περισσεύει κανένας εκπαιδευτικός», δήλωσε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, μετά την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.000 καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων. Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι έως και το 70% αυτών των καθηγητών θα απορροφηθεί.

«Από αυτούς τους 2.000 έχουμε μεριμνήσει σε συμφωνία με το υπουργείο Υγείας, ώστε το 55-60% το οποίο αφορά επαγγέλματα υγείας να απορροφηθεί στον κλάδο της Υγείας και οι υπόλοιποι είτε σε διοικητικές υπηρεσίες, αλλά έχουμε να κάνουμε και με ανθρώπους οι οποίοι ούτως ή άλλως ασκούν ελεύθερο επάγγελμα δηλαδή στον τομέα της αισθητικής, στον τομέα της κομμωτικής, άρα λοιπόν είναι πιο εύκολη η μετάβαση, αλλά και γι' αυτούς νομίζω ότι το μεγάλο ποσοστό θα απορροφηθεί σε διοικητικές θέσεις» δήλωσε σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Τόνισε, επίσης, ότι από αυτούς τους καθηγητές υπάρχουν ωρομίσθιοι οι οποίοι θα διδάξουν στα δημόσια ΙΕΚ ή και στα ΕΠΑΛ προκειμένου να αποφοιτήσουν οι μαθητές οι οποίοι έχουν πάρει την ειδικότητα αυτή η οποία καταργείται.

«Άρα θεωρώ ότι το μέγιστον τμήμα των ανθρώπων αυτών θα απορροφηθεί» σημείωσε. Στο σημείο αυτό, ερωτώμενος σχετικά με το ποσοστό της απορρόφησης και εάν το μέγιστον σημαίνει για παράδειγμα 70%, ο υπουργός απάντησε «τουλάχιστον».

Ο υπουργός υποστήριξε, επίσης, ότι για την επιλογή 2.000 εκπαιδευτικών έγινε αξιολόγηση μέσω σχεδίου και δεν επικράτησε η λογική οριζόντιων περικοπών.

«Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι με όλο αυτό το σχεδιασμό διασφαλίσαμε το εργασιακό περιβάλλον για 150.000 εκπαιδευτικούς» πρόσθεσε.

Εξέφρασε, δε, την ελπίδα η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει χωρίς προβλήματα. «Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, αλλά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν κανονικά» είπε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από