Εκδόθηκε η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Βορείου Αιγαίου που συνεδρίασε στη Χίο σχετικά με το βαρύτατο τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου πριν από 7,5 χρόνια.

Σύμφωνα με την απόφαση και παρά την περί του αντιθέτου πρόταση του Εισαγγελέα της έδρας, αθωώθηκε ο εφημερεύον γιατρός, παθολόγος Γιάννης Μαλακός, ενώ κρίθηκε ένοχος ο ιδιωτικός φύλακας του εργοστασίου της ΔΕΗ Γιώργος Παβίτσος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη κατά της δημοσιογράφου.

Στην ουσία δηλαδή και δεδομένης της αθώωσης του εφημερεύοντος γιατρού, κατά την απόφαση του Εφετείου οι ευθύνες βαρύνουν τον χειρουργό γιατρό, εφημερεύοντα τότε στη Χειρουργική Κλινική Αθανάσιο Ρουμελιώτη που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση και στον οποίο παραπέμφθηκε από τον κ. Μαλακό το περιστατικό του εγκεφαλικού επεισοδίου της δημοσιογράφου.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο προήλθε από σχάση της σπονδυλικής αρτηρίας που προκάλεσε ο φύλακας του εργοστασίου τραβώντας την από το λουρί της τσάντας που είχε κρεμασμένη στο λαιμό της.

Ο χειρούργος κ. Ρουμελιώτης δεν δικάστηκε όμως από το Εφετείο, αφού σύμφωνα με το νόμο για εκκρεμείς υποθέσεις που επέσυραν ποινές μέχρι έξι μήνες φυλάκισης, η σε βάρος του κατηγορία τέθηκε στο αρχείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από