Στη Χαριλάου Τρικούπη αφήνουν να εννοηθεί ότι την ερχόμενη εβδομάδα μπορεί ο κ. Βενιζέλος να προχωρήσει στην αντικατάσταση του κ. Κουκουλόπουλου, εξέλιξη που θα ικανοποιούσε ενδεχομένως αρκετούς βουλευτές.

Πηγές του κόμματος άφηναν χθες να διαρρεύσει ότι «ο πρόεδρος μεριμνά για τη διασφάλιση της ενότητας, της αξιοπιστίας και της αποτελεσματικότητας της παράταξης, και αυτό θα κάνει τις επόμενες ημέρες».

Πάντως, προχθές –μετά την ψηφοφορία –του δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία σε τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχαν να του ζητήσει να παραιτηθεί, όμως ο κ. Βενιζέλος δεν το έπραξε, μολονότι ο συνομιλητής του τού έδωσε το πάτημα. «Πρόεδρε, αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει θέμα», του είπε ο Πάρις Κουκουλόπουλος. Ομως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν του απάντησε…

Είναι γεγονός ότι στην παρούσα φάση που επιθυμεί να κλείσει εσωτερικά μέτωπα (π.χ. συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θέλει να βάλει απέναντί του έναν από τους στενότερους συνεργάτες του. Γι’ αυτό ακόμη και αν προχωρήσει σε αντικατάσταση του κ. Κουκουλόπουλου θα επιδιώξει αυτό να γίνει με τον πλέον ανώδυνο τρόπο.