Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τις λίστες διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών που δημοσιοποιήθηκαν την περασμένη Παρασκευή, προτού ψηφιστεί ο σχετικός νόμος, κατέθεσε την Παρασκευή η ΟΛΜΕ.

Στο στόχαστρο της ομοσπονδίας βρέθηκαν ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αθ. Κυριαζής και η αναπληρώτρια προϊσταμένη γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Ευδοκία Καρδαμίτση, αλλά και όσοι ευθύνονται για τη δημοσιοποίηση των προσωπικών στοιχείων 2.500 εκπαιδευτικών.

Η ομοσπονδία είχε καταγγείλει την ενέργεια του υπουργείου να προχωρήσει στην υλοποίηση του νόμου για τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών πριν ακόμη αυτός συζητηθεί και ψηφιστεί στη Βουλή.

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Μετά την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου το οποίο θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 2.500 εκπαιδευτικούς της τεχνικής εκπαίδευσης, η ΟΛΜΕ αποφάσισε τη συνέχιση των κινητοποιήσεών της.

Την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και ξεκινά η διαθεσιμότητα, η ΟΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει στις 12 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία της στο Σύνταγμα.

Την Τετάρτη 24 Ιουλίου στις 19.00 η ΟΛΜΕ καλεί τις ομοσπονδίες των κλάδων που βρίσκονται σε κινητοποίηση αυτή την περίοδο, αλλά και όλες τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να συναντηθούν στα γραφεία της για «να οργανωθεί από κοινού ο αγώνας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις αλλά και συνολικά ενάντια στην πολιτική των κυβέρνησης – τρόικας».