Συνεχίζονται σήμερα, για τρίτη ημέρα, οι επαφές των πέντε κλιμακίων της τρόικας σε υπουργεία και στην Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος προσαρμογής της χώρας.
Από τις προτάσεις που θα παρουσιάσουν σε κρίσιμα θέματα τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας και Παιδείας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο η αξιολόγηση θα είναι θετική.
Το υπουργείο Εργασίας έχει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της ανεργίας, των περικοπών στις κυπριακές αερογραμμές και στα ζητήματα που αφορούν τα ταμεία πρόνοιας. Από το πρωί πραγματοποιείται κρίσιμη σύσκεψη με την τρόικα για αυτά τα ζητήματα και κυρίως για την επιδοματική πολιτική.
Το υπουργείο Υγείας πρέπει να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα εφαρμόσιμο σχέδιο για το Γενικό Σχέδιο Υγείας.
Το υπουργείο Παιδείας θεωρείται από την τρόικα το πιο προβληματικό λόγω των μισθών και των ωρών εργασίας των εκπαιδευτικών.
Εξάλλου, πρόταση για εκτεταμένη συρρίκνωση των συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων υπέβαλαν στην τρόικα η ηγεσία του Συνεργατισμού και η Κεντρική Τράπεζα. Η πρόταση προβλέπει να περιοριστούν σε 18 τα συνεργατικά ιδρύματα από τα 93 που λειτουργούν σήμερα.
Επίσης, επιβεβαιώθηκε ότι από την 1η Αυγούστου, όπως προβλέπει το μνημόνιο, την εποπτεία του Συνεργατισμού αναλαμβάνει η Κεντρική Τράπεζα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από