«Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με την επιβολή ξαφνικού θανάτου υπηρεσιών», δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από το βήμα της Βουλής, επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι η στροφή που κάνει δεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Πέρασε δε στην αντεπίθεση για την κριτική που ασκείται για καθυστερήσεις στο θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο.

«Με ρουλέτα θα επιλέξετε ποια θα είναι η επόμενη υπηρεσία που θα καταργήσετε; Στην τύχη; Με δεδομένα συγκυριακά και εντελώς ανορθολογικά; Με αλλεπάλληλα μπρος-πίσω, ανάλογα με τις αντιδράσεις;», αναρωτήθηκε ο Φώτης Κουβέλης, ξεκαθαρίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ καταψηφίζει το πολυνομοσχέδιο γιατί επιδιώκει «μεταρρυθμίσεις εξυγίανσης, εκσυγχρονισμού και δημοκρατικής επαναθεμελίωσης».

«Αντί για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, με σχεδιασμό και αξιολόγηση, επιλέγονται λύσεις αυταρχικές. Λύσεις βίαιης προσαρμογής που ικανοποιούν ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας», είπε. «Όσο συμμετείχε η Δημοκρατική Αριστερά στην κυβέρνηση και όσο ήταν ο Αντώνης Μανιτάκης στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν πέρασε η πρόθεση της τρόικας να γράψει στα παλιά της παπούτσια το κράτος δικαίου και να μετατρέψει τις απολύσεις σε ενσάρκωση της διοικητικής μεταρρύθμισης», πρόσθεσε.