Μόνο στην περιοχή της Θεσσαλίας οι απάτες εις βάρος ηλικιωμένων ενέσκηψαν σαν επιδημία φέτος. Ενδεικτικά:

– Προφασιζόμενος ότι χειρίζεται υπόθεση πληρωμής φόρου ακινήτων συγγενικού προσώπου ενός 86χρονου, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του και του απέσπασε 20.000 ευρώ.

– Αγνωστοι προσέγγισαν 86χρονο και με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε συγγενικό του πρόσωπο, τον μετέφεραν σε υποκατάστημα τράπεζας όπου ο γέροντας έκανε ανάληψη και τους παρέδωσε 2.800 ευρώ.

– Δράστης μετέβη στο σπίτι 87χρονης και την έπεισε ότι δήθεν είναι ο δικηγόρος συγγενικού της προσώπου και θα χειριστεί προσωπική της υπόθεση αποσπώντας 750 ευρώ.

– Γυναίκα μετέβη στο σπίτι 85χρονης και την έπεισε ότι δήθεν κέρδισε δωροεπιταγή αξίας 6.000 ευρώ για αγορά πετρελαίου. Εισήλθε στο σπίτι της και της απέσπασε 1.150 ευρώ.

– Επιτήδειος εξαπάτησε 74χρονη αποσπώντας 500 ευρώ, λέγοντας ότι τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο για πληρωμή ασφάλειας αυτοκινήτου και αγορά φορητού υπολογιστή.

– Οι δράστες εξαπάτησαν με το πρόσχημα ότι πουλούσαν οπωροκηπευτικά 79χρονη και απέσπασαν 6.300 ευρώ από το εσωτερικό του σπιτιού της.

– Προφασιζόμενος ότι χειρίζεται για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου υπόθεση στην Εφορία, ο απατεώνας απέσπασε 2.800 ευρώ από 81χρονη.

– Προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το σπίτι 83χρονου 500 ευρώ.