Μόνο στην περιοχή της Θεσσαλίας οι απάτες εις βάρος ηλικιωμένων ενέσκηψαν σαν επιδημία φέτος. Ενδεικτικά:
- Προφασιζόμενος ότι χειρίζεται υπόθεση πληρωμής φόρου ακινήτων συγγενικού προσώπου ενός 86χρονου, ο δράστης μπήκε στο σπίτι του και του απέσπασε 20.000 ευρώ.
- Αγνωστοι προσέγγισαν 86χρονο και με το πρόσχημα εύρεσης εργασίας σε συγγενικό του πρόσωπο, τον μετέφεραν σε υποκατάστημα τράπεζας όπου ο γέροντας έκανε ανάληψη και τους παρέδωσε 2.800 ευρώ.
- Δράστης μετέβη στο σπίτι 87χρονης και την έπεισε ότι δήθεν είναι ο δικηγόρος συγγενικού της προσώπου και θα χειριστεί προσωπική της υπόθεση αποσπώντας 750 ευρώ.
- Γυναίκα μετέβη στο σπίτι 85χρονης και την έπεισε ότι δήθεν κέρδισε δωροεπιταγή αξίας 6.000 ευρώ για αγορά πετρελαίου. Εισήλθε στο σπίτι της και της απέσπασε 1.150 ευρώ.
- Επιτήδειος εξαπάτησε 74χρονη αποσπώντας 500 ευρώ, λέγοντας ότι τον είχε στείλει συγγενικό της πρόσωπο για πληρωμή ασφάλειας αυτοκινήτου και αγορά φορητού υπολογιστή.
- Οι δράστες εξαπάτησαν με το πρόσχημα ότι πουλούσαν οπωροκηπευτικά 79χρονη και απέσπασαν 6.300 ευρώ από το εσωτερικό του σπιτιού της.
- Προφασιζόμενος ότι χειρίζεται για λογαριασμό συγγενικού της προσώπου υπόθεση στην Εφορία, ο απατεώνας απέσπασε 2.800 ευρώ από 81χρονη.
- Προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ, οι δράστες αφαίρεσαν μέσα από το σπίτι 83χρονου 500 ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από