Ούτε οι έμποροι της Αθήνας θέλουν άνοιγμα των καταστήματων 52 Κυριακές το χρόνο καθώς αντίθετος στην λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου δηλώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας, ο οποίος σε ανακοίνωση του μιλά για παρερμηνείες των θέσεων του, οι οποίες όπως υπογραμμίζει χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συλλόγου Παναγής Καρέλλας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνείται να καθορίσει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς.«Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αρνείται να καθορίσει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς χωρίς την ανάγκη έκδοσης υπουργικών αποφάσεων και ερμηνευτικών εγκυκλίων» λέει ο κ. Καρέλλας .

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου οι θέσεις του είναι πάγιες, διατυπωμένες και αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του από τις 13 Δεκεμβρίου 2012. Συγκεκριμένα ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας τις παραγωγικές και μόνο Κυριακές του χρόνου και πιο συγκεκριμένα:

• Δύο Κυριακές το μήνα Δεκέμβριο, προ των Χριστουγέννων.

• Δύο Κυριακές που θα περιλαμβάνονται στα χρονικά διαστήματα των Φθινοπωρινών και Ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων (Mid Season Sales).

• Δύο Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των χειμερινών και 1η Κυριακή των θερινών εκπτώσεων).

Το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζητά την απόσυρση της επίμαχης διάταξης καθώς όπως αναφέρει ρητά διαφωνεί με το σύνολο του, καθώς οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται, ερήμην του εμπορικού κόσμου, ενώ παράλληλα οι προϋποθέσεις που τίθενται στην εν λόγω παράγραφο είναι άκρως διαβλητές.