Με μία απόλυτη και κατηγορηματική άρνηση των αδικημάτων που του προσάπτονται άρχισε την ομιλία του, χθες στη Βουλή, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κατηγόρησε τα μέλη της Προκαταρκτικής Επιτροπής για «απόλυτα προσχηματική διαδικασία», «προκατάληψη και μεροληπτική στάση εις βάρος του» καθώς και για «προκατασκευασμένο πόρισμα και προειλημμένες αποφάσεις».

«Στοχοποιούμαι γιατί υπήρξα ο υπουργός Οικονομικών που έβαλε τη χώρα στο Μνημόνιο. Ενα Μνημόνιο που πολλοί εμίσησαν, αλλά σήμερα το υπηρετούν», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «αποδιοπομπαίο τράγο της κυβέρνησης Παπανδρέου για να επικεντρωθεί εκεί το ανάθεμα για όλα τα δεινά του τόπου». Μάλιστα, όπως εξήγησε, «σήμερα, τρία χρόνια μετά και δύο ακόμα Μνημόνια, όπου συνεχίζουν να λαμβάνονται κι άλλα μέτρα, βολεύει πολύ κάποιος να πληρώσει για το πρώτο Μνημόνιο».

Μιλώντας για τρίτη φορά, από του βήματος της Βουλής, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο πρώην υπουργός Οικονομικών παρομοίασε την περίπτωσή του με την παραπομπή τού Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο το 1989. «Μετά από 25 χρόνια, η Ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα», ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας πως δεν κατηγορείται για «τα μεγάλα σκάνδαλα, από τα οποία πολιτικοί πλούτισαν, και έχουν κοστίσει δισ. στη χώρα, αλλά για μία ιστορία μη πρωτοκόλλησης μιας παράνομης λίστας που ο ίδιος έφερα στη χώρα».

Από την ομιλία του κ. Παπακωνσταντίνου δεν έλειψαν οι αιχμές κατά του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη αλλά και του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.