Συμπλοκές μεταξύ κατοίκων της Χαλκιδικής που αντιδρούν στη λειτουργία των μεταλλείων και εργαζομένων στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός σημειώθηκαν στο Παλαιοχώρι, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας.

Περίπου 100 διαδηλωτές, που νωρίτερα είχαν πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πολυγύρου, συναντήθηκαν με εργαζομένους στα μεταλλεία. Τα μέλη των δύο ομάδων ήρθαν αρχικά σε φραστική αντιπαράθεση, ωστόσο στη συνέχεια ήρθαν στα χέρια και χρειάστηκε η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων για να αποφευχθούν τα χειρότερα και να εκτονωθεί η κατάσταση. Ωστόσο από τις συμπλοκές τραυματίστηκε ο διοικητής του τμήματος Αστέριος Βαρκάρης, ο οποίος διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου. Η κατάστασή του, ευτυχώς, δεν κρίνεται σοβαρή και έπειτα από λίγες ημέρες παρακολούθησης στο νοσοκομείο αναμένεται να πάρει εξιτήριο.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, την επίθεση ξεκίνησαν οι διαδηλωτές οι οποίοι μάλιστα δεν δίστασαν να επιτεθούν και σε κατοίκους του χωριού. Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι που αντιδρούν στα μεταλλεία υποστηρίζουν ότι δέχτηκαν φραστικές επιθέσεις, γι’ αυτό ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το πρωί έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, ζητώντας την αποφυλάκιση των τεσσάρων συμπολιτών τους που βρίσκονται προφυλακισμένοι για την καταδρομική επίθεση του περασμένου Φεβρουαρίου στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές. Στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία μέχρι την Αρναία, όπου απέκλεισαν για λίγο τον δρόμο και κατόπιν έκαναν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο δημαρχείο.