Πολύωρο μπλακάουτ επικράτησε χθες στο κέντρο της Αθήνας. Στις 12 το μεσημέρι οι υπάλληλοι των δήμων πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή. Μάλιστα, κάποιοι προσπάθησαν να φτάσουν ακόμη κι έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, ανεβαίνοντας ανάποδα την Ηρώδου Αττικού. Στο σημείο έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ, αποτρέποντας τους διαδηλωτές να πλησιάσουν άλλο. Στις 8 το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Σύνταγμα.

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται και σήμερα η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ οργανώνουν 24ωρη γενική απεργία. Στις 11:30 το πρωί έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το ΠΑΜΕ είχε καλέσει σε ξεχωριστή συγκέντρωση μία ώρα νωρίτερα στην Ομόνοια. Νέο συλλαλητήριο προγραμματίζουν τα συνδικάτα αύριο στις 7 το απόγευμα στο Σύνταγμα. Παράλληλα, σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι στην υγεία και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιήσουν σήμερα τα τρένα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ ματαιώνονται και τα αυριανά πρωινά δρομολόγια. Ακινητοποιημένοι θα είναι σήμερα και οι συρμοί του προαστιακού σιδηροδρόμου.

Λεωφορεία και τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Κανονικά θα λειτουργούν μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ. Εξαιτίας της απεργίας των σιδηροδρομικών, όμως, τα δρομολόγια του μετρό δεν θα φτάνουν έως το αεροδρόμιο, αλλά θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».

Προβλήματα σε ορισμένες πτήσεις, ειδικά προς τα μικρά περιφερειακά αεροδρόμια, ενδέχεται να δημιουργήσει και η τετράωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.