Μετά από μια επεισοδιακή ημέρα και σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης χθες, όπου ολοκληρώθηκαν οι ψηφοφορίες για το κείμενο της πολιτικής απόφασης και του καταστατικού ξεκινάει σήμερα ο δεύτερος και πιο κρίσιμος γύρος ψηφοφοριών στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα οι περίπου 3.500 σύνεδροι θα ψηφίσουν με τουλάχιστον έξι διαφορετικά ψηφοδέλτια, τα 200 μέλη της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο θα κατέβουν οι: η Αριστερή Πλατφόρμα (Λαφαζάνης, Θεωνάς, Νταβανέλος, Κοσμάς, Σαπουνάς), η Κομμουνιστική Τάση (νεοεμφανιζόμενη τάση Ν. θεωδωρίδης), ανεξάρτητοι (Βένιος Αγγελόπουλος), καθώς και ψηφποδέλτιο τριών τριών ανεξάρτητων συνέδρων. Και φυσικά θα υπάρχει το ψηφοδέλτιο της πλειοψηφίας (προεδρικο)ί, ΑΚΟΑ, ΚΟΕ και ΡΟΖΑ, ΕΚΜ και οι Ενεργοί Πολίτες του Μανώλη Γλέζου).

Η μάχη των σταυρών προβλέπεται σκληρή.

Υποψηφιότητα για την προεδρεία του κόμματος θα θέσει σύμφωνα με πληροφορίες, «κόντρα» στον Αλέξη Τσίπρα η Σίσσυ Βωβού, από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Πάνος Ηλιόπουλος σύνεδρος από το Μαρούσι που φέρεται επιρροής των Ενεργών Πολιτών του Μανώλη Γλέζου.