Κύκλωμα που διακινούσε και εξήγαγε ναρκωτικά από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της Ευρώπης, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Πατρών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ζευγάρι Μολδαβών, 35χρονο και 38χρονη, που μετέφεραν μεγάλη ποσότητα χασίς, ενώ αναζητούν τον εγκέφαλο του κυκλώματος, ο οποίος σύμφωνα με την αστυνομία, είναι 35χρονος Αλβανός.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν χθες το απόγευμα σε παράδρομο της εθνικής οδού Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Αλισσού Αχαΐας, ένα φορτηγό, στο όποιο επέβαινε το ζεύγος των Μολδαβών. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν, ανάμεσα σε φορτίο με καρπούζια, περισσότερα από 45 κιλά χασίς σε 42 νάιλον συσκευασίες.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε, σύμφωνα με την αστυνομία, ότι εγκέφαλος του κυκλώματος είναι 35χρονος Αλβανός, ο οποίος χθες το πρωί παρέδωσε τα ναρκωτικά στον 35χρονο Μολδαβό, στον Ασπρόπυργο Αττικής, τοποθετώντας τα στις μπαγκαζιέρες του οχήματος. Στη συνέχεια το ζευγάρι μετέβη στην περιοχή των Λεχαινών Ηλείας, όπου φόρτωσαν τα καρπούζια με προορισμό το λιμάνι της Πάτρας.

Από εκεί το φορτίο με το χασίς θα κατέληγε, μέσω Ιταλίας, στην Ολλανδία.