Άγνωστες πτυχές αναφορικά με τη μυστηριώδη δολοφονία του αμερικανού προέδρου Τζον Κένεντι, αναμένεται να φωτίσει ένα καινούργιο βιβλίο που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Συγγραφέας είναι ο πρώην δημοσιογράφος των New York Times, Φίλιπ Σένον. Στο βιβλίο που έχει γράψει και του οποίου ο τίτλος δεν έχει αποφασιστεί ακόμη, υποστηρίζει ότι «πανίσχυροι άνθρωποι» είχαν αναμειχτεί στις έρευνες που διεξάγονταν από την λεγόμενη Επιτροπή Γουόρεν που προσπαθούσε να διερευνήσει αν ο φερόμενος ως δολοφόνος, Λι Χάρβεϊ Όσβαλντ, ενήργησε μόνος ή στο πλαίσιο κάποιου ευρύτερα οργανωμένου σχεδίου.

Ο Τζον Κένεντι δολοφονήθηκε στο Ντάλας στις 22 Νοεμβρίου 1963. Το νέο βιβλίο του δημοσιογράφου που θα εκδοθεί από τον οίκο Henry Colt and Co, θα κυκλοφορήσει στις 22 Οκτωβρίου, δηλαδή ένα μήνα προτού συμπληρωθούν 50 χρόνια από τη δολοφονία του αμερικανού προέδρου.

Ο Σένον είναι αρκετά επιτυχημένος συγγραφέας και τα βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι τώρα καταγράφουν θεαματικές πωλήσεις. Ο ίδιος στο παρελθόν είχε έρθει σε αντιπαράθεση με αξιωματούχους πολλών αμερικανικών κυβερνήσεων.

Το 2008 εξέδωσε το βιβλίο «The Commission», όπου ασκούσε έντονη κριτική στην κυβέρνηση Μπους για τον τρόπο που χειρίστηκε τα όσα ακολούθησαν την τρομοκρατική επίθεση στις 11 Σπτεμβρίου 2001.