Μιλώντας χθες στην ημερίδα του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΟΠΠΕΠ) ο Κ. Αρβανιτόπουλος (φωτογραφία κάτω) τόνισε ότι «η απόφασή μας αποδίδει με δικαιοσύνη επαγγελματικά δικαιώματα που θα δώσουν τη δυνατότητα εισόδου στην αγορά εργασίας χωρίς στρεβλώσεις, σε ασφαλές εργασιακό και επαγγελματικό πλαίσιο».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι χορηγούνται επαγγελματικά δικαιώματα στους κατόχους τίτλων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ (Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές) σε μία σειρά από ειδικότητες. Οπως είπε, θα δοθούν επαγγελματικά δικαιώματα και σε ειδικότητες που υπάρχουν απόφοιτοι αλλά δεν θα υπάρχουν στο νέο Τεχνικό Λύκειο, δηλαδή καταργούνται. Πρόκειται για τις ειδικότητες: Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης, Βοηθών Νοσηλευτών, Βοηθών Γενικής Νοσηλείας, Βοηθών Φαρμακείων, Βοηθών Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, Βοηθών Νοσηλευτών του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, Βοηθών Γενικής Βρεφονηπιοκομίας.

Στην ίδια ημερίδα ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε επίσης ότι τόσο το νομοσχέδιο που δρομολογεί το υπουργείο για το νέο Τεχνικό Λύκειο όσο και η εξασφάλιση επαγγελματικών δικαιωμάτων στους αποφοίτους του «είναι βήματα σταθερά που αναβαθμίζουν την Τεχνική Εκπαίδευση. Αναβαθμίζουμε την Τεχνική Εκπαίδευση στην ανάταση της εθνικής οικονομίας στη μεταμνημονιακή Ελλάδα».