Χείρα σωτηρίας τείνει στο Μέγαρο Μουσικής το υπουργείο Πολιτισμού με νομοθετική ρύθμιση η οποία όχι απλώς θα διασώσει τον πολιτιστικό οργανισμό, αλλά και θα τον αναβαθμίσει. Αυτή είναι η δέσμευση του υπουργού Πάνου Παναγιωτόπουλου που ανακοίνωσε ότι προωθεί εξαιρετικά επείγουσα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή για το θέμα.
«Το Μέγαρο Μουσικής επιβάλλεται να μπει σε μια σταθερή τροχιά. Πρέπει να δοθεί μια λύση οριστική και τελεσίδικη. Δεν θα κλείσει ούτε θα υποβαθμιστεί. Αντιθέτως, ο ρόλος του θα επεκταθεί ώστε να γίνει άξονας αναφοράς σε θέματα πολιτισμού», τόνισε.
Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να είναι μία από τις πρώτες και κατεπείγουσες προτεραιότητες του νέου υπουργού, ωστόσο δεν είναι η μοναδική.
Ψηλά στην ατζέντα του βρίσκεται το θέμα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων το οποίο, αν και εισπράττει τα έσοδα από μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, εδώ και έξι μήνες δεν μπορεί να τους τα επιστρέψει για να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων. Επίσης, επείγει η μεταστέγαση των υπηρεσιών του ΥΠΠΟ στο συγκρότημα Τσαούσογλου της οδού Πειραιώς, δεδομένου ότι στο κτίριο της οδού Μπουμπουλίνας που αποτελεί σημερινή έδρα του ΥΠΠΟ έχουν ήδη αρχίσει να κυκλοφορούν μελλοντικοί επενδυτές, αφού είναι στα υποψήφια προς εκμετάλλευση από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και επειδή οι κεντρικές υπηρεσίες του είναι διάσπαρτες σε 17 κτίρια της Αθήνας.
ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Οπως όλα δείχνουν, ουδείς θα χρειαστεί να περάσει... πάνω από το πτώμα του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, καθώς ο Πάνος Παναγιωτόπουλος φαίνεται πρόθυμος στο να βρεθεί λύση για το μετρό της πόλης, η οποία θα σέβεται τις σημαντικές αρχαιότητες που έχουν εντοπιστεί και η τύχη τους έχει προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων. Εξάλλου, στον δρόμο δεν θα βρεθεί ούτε το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης μετά την επαφή της ηγεσίας του ΥΠΠΟ με εκείνην του ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το κτίριο που στεγάζεται το ωδείο.
Κλειστά ωστόσο κράτησε τα χαρτιά του ο Πάνος Παναγιωτόπουλος όσον αφορά το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το οποίο ο Κώστας Τζαβάρας είχε κλείσει εν μια νυκτί, όπως και για το ποιος θα αναλάβει το τιμόνι του Μουσείου Ακρόπολης, λέγοντας ωστόσο ότι εμπιστεύεται τους εξαιρετικούς λειτουργούς του Δημοσίου.
Τέλος, γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος η μετατροπή του εργοστασίου Φιξ σε έδρα του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, παρά τις πρόσφατες καθυστερήσεις, ώστε να παίξει βασικό ρόλο στο πολιτιστικό πρόγραμμα που ετοιμάζει η Ελλάδα ενόψει της προεδρίας της στην Ευρωπαϊκή Ενωση από 1ης Ιανουαρίου.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από