Πού είναι η Σαλώμη να μας χορέψει (στο ταψί);

Κυρία Φοίβη καλημέρα σας

Εάν κάποιος αγαλλιά για τα δεινά και τις αδικίες που υφίστανται οι άνθρωποι αυτό είναι ασφαλώς κακεντρέχεια ανάρμοστη στα ανθρώπινα δεδομένα. Ολοι αυτοί οι εργαζόμενοι εκτός εξαιρέσεων δεν έχουν ούτε καν ελάχιστο μέρισμα στα αποδιδόμενα και αναφερόμενα για τις επί σειράν ετών κακοδιαχειρίσεις αυτού του χρηματοβόρου τέρατος που λέγεται Ελληνική Ραδιοτηλεόραση. Ολοι οι εργαζόμενοι που έχουν ανάγκη βιοποριστικής εργασίας όπου και όπως εάν προσελήφθησαν τούς οδήγησε η υποχρέωση της ζωής.

Οταν όμως μαθαίνεις για τις δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ που διασφάλιζαν οι διοικούντες με απώτερο σκοπό τον προσπορισμό άνομων αμοιβών, γίνεσαι έξαλλος. Δεν αποδέχεσαι δικαιολογίες και αποζητάς ωσάν τη Σαλώμη κεφαλές επί πίνακι. Αυτό το τελευταίο ήταν η αφορμή για το κλείσιμο της ΕΡΤ και την ένταξη του προσωπικού της εις τον φαρμακοδιοικούμενο ΟΑΕΔ. Το όλο βάρος όμως φέρουν οι πρώην και νυν κυβερνήσεις που ωσάν λευκές περιστερές αφενός και ως Ηρακλειδείς αφετέρου ανέλαβαν την εκκαθάριση της λίμνης Στυμφαλίας, διάβαζε ΕΡΤ, από τις άγριες αρπακτικές όρνιθες.

Το ίδιο έκανε και ο «Μέγας Θεοδόσιος», που με τις ορδές των βαρβάρων έκανε συντρίμμια όλα τα μνημεία του αρχαίου μας πολιτισμού και κατάργησε τις σχολές οι οποίες διέπρεψαν στη σκέψη και τη σοφία. Αυτό το αναφέρω διότι ο προορισμός της ΕΡΤ εκτός της ελεύθερης και πλήρους ενημέρωσης ήταν και πολιτισμικός.

Δυστυχώς όμως ήταν και ένα είδος προτεκτοράτου της εκάστοτε κυβέρνησης με αρμοστή έναν από τους θεράποντες του πρωθυπουργού. Προέβαιναν σε αθρόες αντικαταστάσεις ανεπιθύμητων διευθυντών και υπευθύνων και διόριζαν σε θέσεις – κλειδιά άσχετους προς την υπηρεσία κομματικούς φίλους προς εξόφληση υποχρεώσεων αλλά και συγκομιδή ψήφων του μέλλοντος. Αποτέλεσμα, 2.700 εργαζόμενοι βρέθηκαν στον δρόμο χωρίς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, να έχουν σχέση με τα κομματόσκυλα που είχαν εξασφαλισμένη ατιμωρησία και διέπραξαν κάθε είδους σπατάλες.

Το τελεσιγραφικό κλείσιμο, που μας έφερε τη σκέψη 46 χρόνια πίσω, μας ανατρίχιασε. Οι ίδιοι δεν ήταν που κάποτε αντιδρούσαν με κάθε τρόπο στο «Αποφασίζομεν και διατάσσομεν»;

Ο κ. Σαμαράς το έχει υποστεί. Ο κ. Μητσοτάκης, σαν καθηγητής της πολιτικής διεργασίας των ελληνικών δεδομένων, τον εξαπέστειλε στην έρημο των αναχωρητών επί περίπου μια δεκαπενταετία για περίσκεψη και μετάνοια. Ο δε Ιούδας ουκ εβουλήθη… Εμεινε εις την έρημον ολίγα διδαχθείς και επέστρεψε δριμύτερος με υπερβολική αλαζονεία και έδειξε τις μαξιμαλιστικές του τάσεις, με κίνδυνο να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ο λαός κολυμπάει σε θολά νερά και γύρω του ουρλιάζουν οι άρπυιες. Το φάντασμα της ανεργίας και οι δαίμονες της εμπορικής και επιχειρηματικής απραξίας χορεύουν γύρω πυρρίχιο υπό τους ήχους ορατορίου του Χέντελ. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν τον από μηχανής θεό. Εμείς έχουμε ανάγκη ενός Μεσσία. Αλλιώς, ο σώζων εαυτόν…

Χαιρετώντας,

ευχαριστώ,

Βασίλης Λαρισαίος

Αυτό το πυρρίχιος υπό τους ήχους ορατορίου του Χέντελ, αγαπητέ Βασίλη, πολύ σκανδαλιστικό και kinky ακούγεται. Σχεδόν (λέμε: σχεδόν) σαν τη Ναυπλιώτου σε ρόλο… Λάιζα Μινέλι!

Με φούστες βεραμάν και

ασορτί ύφος

Αγαπητή Φοίβη

Οσο λίγο φυσιογνώστης κι αν είσαι εύκολα αντιλαμβάνεσαι για το κάθε δημόσιο πρόσωπο τον ρόλο που παίζει και ποιο είναι το πραγματικό του ήθος, η προσφορά του στα κοινά.

Αυτοί, της εξουσίας, στο εξωτερικό αλλά και εδώ, με περισσό θράσος συνεχίζουν την κοροϊδία. Κι ας κυβερνούσαν χτες μέσα στην πολιτική υπανάπτυξη (κατασπατάληση δημόσιου χρήματος ανεξέλεγκτα και με ρουσφετολογία). Σήμερα μέσα στην απαξίωση των πάντων, τη λιτότητα που σκοτώνει όλη την Ευρώπη αναδιανέμοντας πιο άνισα από ποτέ τον πλούτο, κόπτονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας με νέα δανεικά!

Ο,τι σχεδιάζουν γκανγκστερικά και για πάρτη τους οι βόρειοι εμείς υποτελικά και τόσο ξευτελισμένα, χωρίς ίχνος ευθύνης για τα παιδιά μας, τα δεχόμαστε, σκορπώντας υποσχέσεις χωρίς κανένα σχέδιο ή λύσεις. Και ενώ πασιφανέστατη είναι η βύθιση στο τέλμα αυτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κοπανάνε μέρα – νύχτα το παραμύθι για νέες ιδέες και δημιουργική πνοή.

Αυτοί βέβαια μπορούν ανενόχλητα να κυβερνούν, να συμπεριφέρονται με κουμπούρια και μαγκιές, επικοινωνιακά, με φούστες και σακάκια βεραμάν και φούξια, φρύδι, στενά και γόβα που πολλοί θα δίσταζαν να τους βάλουν σπίτι τους, γιατί για το Κοινοβούλιο τι νόημα έχει τώρα που η εξουσία είναι στα ξένα! Εκπροσώπηση να σου πετύχει!

Προσυνεδριακά – συνεδριακά, αναδιαρθρωτικά, μεταρρυθμιστικά -εκσυγχρονιστικά, επικεφαλής – αρχηγικά, καλές σχέσεις –ποιος με ποιον και πάει λέγοντας! Ευρωεκλογές γαρ και τι πειράζει η αυτοκαταστροφική λιτότητα ή αν είμαστε «υπνοβάτες αυτής της ευρωζώνης». Και ο Μιτεράν τότε και ο Ολάντ 30 χρόνια μετά τα ίδια αδιέξοδα είχαν!

Γιάννης Π. Κορδής

Ενα θα σας πω και πολύ χριστιανικό, αγαπητέ Γιάννη, που το τραγουδούσε και η Μαντώ –όχι η Μαυρογένους, η σύγχρονη: «Δανεικά / τα πάντα είναι δανεικά / και για όλα αναδρομικά / έρχεται η ώρα που πληρώνουμε».