Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης μεταξύ αστυνομικών και ομάδας αναρχικών. Περίπου 100 άτομα θέλησαν να ανέβουν στην Πνύκα και να κρεμάσουν πανό συμπαράστασης στον Κ. Σακκά.

Εμποδίστηκαν από την Αστυνομία, ενώ έγιναν δεκάδες προσαγωγές.

Σύμφωνα με καταγγελίες, ένταση επικράτησε και στο Θησείο όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ επιτέθηκαν σε άτομα που μοίραζαν φυλλάδια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Σακκά.

Ο Κώστας Σακκάς είναι απεργός πείνας για 37η μέρα, διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκισή του, καθώς έχει ήδη συμπληρώσει 31 μήνες προφυλάκισης -πέραν κάθε νόμιμου ορίου- χωρίς να έχει δικαστεί. Παρά ταύτα, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε προσφατα να επεκτείνει χρονικά την προφυλάκισή του κατά έξι μήνες.

Ο Κ. Σακκάς κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς -κατηγορία που ο ίδιος αρνείται, υπερασπιζόμενος όμως την αναρχική του ταυτότητα.

Το Συμβούλιο Εφετών, που επρόκειτο να λάβει απόφαση για το αίτημα αποφυλάκισης του Σακκά χθες, Τρίτη, ανέβαλε τη συνεδρίαση για αύριο, Πέμπτη.

Στο πλευρό του Σακκά αποφάσισαν να ταχθούν εμπράκτως δεκάδες πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νομικοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, εκπαιδευτικοί, συνταξιούχοι και πρώην κρατούμενοι.

Οι πολίτες αυτοί προαναγγέλλουν ότι εάν έως τη Δευτέρα δεν έχει ληφθεί απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών επί του αιτήματος αποφυλάκισης του Κώστα Σακκά θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.