Στη δημοσιότητα δόθηκαν, μετά από σχετική διάταξη του Εισαγγελέα Στρατοδικείου Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας 31χρονου στρατιωτικού, ο οποίος συνελήφθη στις 20 Ιουνίου στην Κω, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου.

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Καρακωνσταντή, του Ηλία και της Θεοδώρας, που γεννήθηκε το 1982 στη Θεσσαλονίκη, ΕΠΟΠ Λοχία, κάτοικο Κω.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση μέσω διαδικτύου, με πρόσωπα που δεν συμπλήρωσαν τα 15 έτη, καθώς και για προμήθεια και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και χρήσης του διαδικτύου, με χρησιμοποίηση ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει το 15o έτος της ηλικίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία 44χρονης αλλοδαπής, σύμφωνα με την οποία άγνωστος χρήστης του διαδικτύου συνομιλούσε με την 11χρονη κόρη της, μέσω συγκεκριμένου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Facebook», καθώς και μέσω κινητού τηλεφώνου, προσβάλλοντας με ασελγείς προτάσεις την γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Από την επιτόπια αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του 31χρονου, βρέθηκε αποθηκευμένη γυμνή φωτογραφία ανήλικου κοριτσιού.

Επιπλέον προέκυψε ότι ο εν λόγω στρατιωτικός από τις αρχές του 2012 προσέγγισε τουλάχιστον 5 ανήλικα κορίτσια, μέσω 2 προφίλ που διαχειριζόταν και συνομιλούσε μαζί τους, απευθύνοντάς τους ασελγείς προτάσεις, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τούς ζητούσε και να συναντηθούν.

Στην κατοχή του είχαν βρεθεί και μικροποσότητες χασίς.