Ο μεταβατικός πρόεδρος της Αιγύπτου (και πρόεδρος του Ανωτάτου Συνταγματικού δικαστηρίου της χώρας) Άντλι Μανσούρ όρισε ως πρωθυπουργό της μεταβατικής κυβέρνησης τον Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι, φιλελεύθερο οικονομολόγο και πρώην υπουργό Οικονομικών.

Ο εκτελών χρέη αρχηγού του κράτους, μετά την ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι, διόρισε επίσης τον νομπελίστα πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι ως αντιπρόεδρο, αρμόδιο για τις διεθνείς σχέσεις της Αιγύπτου.

Ο Μανσούρ ανακοίνωσε και το χρονοδιάγραμμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τη διενέργεια μετά από 6 μήνες βουλευτικών -σε πρώτη φάση- εκλογών.

Το ισλαμιστικό κόμμα Νουρ, το οποίο καθυστέρησε την προσπάθεια έναρξης μιας πολιτικής διαδικασίας τις τελευταίες ημέρες προβάλλοντας ενστάσεις στον διορισμό διαφόρων υποψηφίων, ανέφερε ότι υποστηρίζει τον διορισμό του Μπεμπλάουι. Ο επικεφαλής του κόμματος προσέθεσε όμως ότι ακόμη ο διορισμός του Ελ Μπαραντέι «εξετάζεται».

Αργά το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό στο Κάιρο ότι ο πρωθυπουργός Χάζεμ ελ Μπεμπλάουι πρόκειται να προτείνει να αναλάβουν υπουργεία της μεταβατικής κυβέρνησης στελέχη του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης, του πολιτικού βραχίονα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, καθώς και του ισλαμιστικού κόμματος Νουρ.
Την ίδια στιγμή, πάντως ένοπλοι βομβάρδισαν με όλμους και βαριά όπλα μια βάση της αστυνομίας που βρίσκεται στην περιοχή του Σινά, στα βορειο-ανατολικά της Αιγύπτου, όπως ανέφεραν οι αρχές ασφαλείας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Οι άγνωστοι ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον μιας βάσης που ανήκει στις κεντρικές δυνάμεις ασφαλείας της αστυνομίας κοντά στην πόλη στα σύνορα της Ράφα, ενώ σε πολλές πόλεις της Αιγύπτου συνεχίζεται το κύμα βίαιων διαδηλώσεων και συγκρούσεων μεταξύ οπαδών και αντιπάλων του ισλαμιστή πρώην προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.