Ιδιαίτερα επικριτικός για τη λογική του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και για την απόφαση κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας εμφανίστηκε την Τρίτη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, Γιώργος Ντόλιος, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε σε «προσπάθεια» να χρεωθεί η στασιμότητα στον απελθόντα υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη.

«Υπάρχει προσπάθεια να τα χρεώσουμε όλα τα στον τέως υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν ήταν πρόθυμοι όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης. Για μια φορά ακόμη τελεσίγραφο ετοιμάζεται ενώπιον του οποίου θα βρεθεί η Βουλή» τόνισε ο Γιώργος Ντόλιος, ένας ακόμη κυβερνητικός βουλευτής που εξέφρασε επιφυλάξεις για το νομοσχέδιο για το Δημόσιο και για τις ως τώρα πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο «ακυρώθηκε η επιλογή της κινητικότητας απαραίτητη για να λειτουργήσει το δημόσιο, χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία ουσιαστικής μεταρρύθμισης».

Χαρακτήρισε μάλιστα, «αντιμεταρρυθμιστική» την απόφαση για κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας. «Θα επιστρέψουμε στην περίοδο που ο δήμαρχος έπαιρνε τηλέφωνο στον αστυνομικό διευθυντή να ελέγξει τα τραπεζοκαθίσματα;» διερωτήθηκε.