Σε καταδίκη της επίθεσης κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προχώρησαν άμεσα τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, όσο και η ΚΕΔΕ, ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ο δήμος Αθηναίων, από την πλευρά του, καταγγέλλει ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεση την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της κ. Θ. Μπαλασόπουλο.

Ο υπουργός Εσωτερικών στη δήλωσή του καταδικάζει «με τον πιο έντονο τρόπο την απρόκλητη επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη» και σημειώνει ότι επικοινώνησε ήδη μαζί του προκειμένου να του εκφράσει τη συμπαράστασή του. «Οι δράστες πρέπει να εντοπισθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» καταλήγει ο υπουργός Εσωτερικών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει κι αυτό την «απαράδεκτη επίθεση», την οποία χαρακτηρίζει «φασιστική». Όπως σημειώνει, η επίθεση εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ «την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ εκφράζει την ανησυχία της διότι «το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» και σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» καθώς και «να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης».

Σημειώνεται ότι ο κ. Καμίνης αποτέλεσε αντικείμενο λεκτικών επιθέσεων και οργής των εργαζομένων ήδη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Στη συνέχεια, κατά την αποχώρησή του, προπηλακίστηκε από παρισταμένους έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προκλήθηκαν φθορές στο αυτοκίνητό του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από