Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραπετών των Φυλακών Τρικάλων, με δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, να βρίσκονται στην περιοχή

Οι αστυνομικοί έχουν στήσει μπλόκα μεταξύ άλλων στο μονοπάτι της Πλακωτής στο βουνό Τσαμαντά στην Ήπειρο. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι δραπέτες είναι πιθανόν να κινούνται πεζή.

Παράλληλα, ελικόπτερο της αστυνομίας χτενίζει την περιοχή, ενώ θα αξιοποιηθούν εκ νέου ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Το απόγευμα του Σαββάτου οι αστυνομικοί εντόπισαν στη περιοχή Προσήνη Σουλίου το μηχανάκι, που φέρεται να είχαν κλέψει οι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, από το χωριό Γλυκή, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν προς την Αλβανία.

Οι δυνάμεις των ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ, κατευθύνονται πρός την περιοχή, όπου αναμένεται το βράδυ, με τη βοήθεια ηλεκτρονικών μέσων και θερμικών καμερών, να γίνει μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και σύλληψη των κακοποιών, πριν, όπως εκτιμάται, επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα με την Αλβανία.

Στη διάρκεια της νύχτας, ισχυρές δυνάμεις των ΕΚΑΜ μαζί με την ΟΠΚΕ και αξιωματικούς της Αστυνομίας από την Πρέβεζα, την Θεσπρωτία, τα Ιωάννινα με ηλεκτρονικά μέσα και θερμικές κάμερες, «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή της Παραμυθιάς και των Φιλιατών.

Παράλληλα έγιναν πολλές προσαγωγές, ενώ αξιοποιείται κάθε πληροφορία.

Τις έρευνες συντονίζουν ο επιθεωρητής Βόρειας Ελλάδας αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης και ο επιθεωρητής Ηπείρου ταξίαρχος Κώστας Τρομπούκης.