– Το πόρισμα της πλειοψηφίας, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, παραπέμπει τον κ. Παπακωνσταντίνου για νόθευση εγγράφου και απιστία στην υπηρεσία (σε βαθμό κακουργήματος) και για παράβαση καθήκοντος (σε βαθμό πλημμελήματος). Οπως υπογραμμίζεται στο πόρισμα, δεν υφίσταται θέμα παραγραφής των αδικημάτων.

– Το πόρισμα του ΚΚΕ περιλαμβάνει επίσης τα τρία αδικήματα του πορίσματος της πλειοψηφίας για τον κ. Παπακωνσταντίνου, αποδίδει ωστόσο «σοβαρές πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος γνώριζε την ύπαρξη της λίστας» καθώς και «στον πρώην υπουργό Οικονομικών και νυν αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο για τη μη αξιοποίηση της λίστας».

– Πόρισμα «στον λαό και στην ελληνική Δικαιοσύνη» και όχι στη Βουλή κατέθεσε η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με το οποίο αποδίδονται ποινικές ευθύνες στους Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλο και Γ. Παπανδρέου, με την κατηγορία για «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης».

– Την παραπομπή του Γ. Παπακωνσταντίνου για νόθευση και υπεξαγωγή εγγράφου, απιστία στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος και άμεση συνέργεια σε φοροδιαφυγή, προτείνουν οι ΑΝΕΛ. Ζητούν όμως να αναζητηθούν ποινικές ευθύνες και στους Ευ. Βενιζέλο, Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμο, προτείνοντας προανακριτική επιτροπή.

n Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει καταθέσει ακόμα τη δική της πορισματική έκθεση. Οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «μεθοδεύσεις και αντιδικονομικές διαδικασίες προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η πλήρης αλήθεια της υπόθεσης» και βάλλουν κατά του προέδρου της Προκαταρκτικής και των βουλευτών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.