Σε ομάδες είχαν χωριστεί, όπως όλα δείχνουν, οι καταζητούμενοι δραπέτες των φυλακών Τρικάλων. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις οι αστυνομικές Αρχές έχουν πλέον ξεκάθαρη εικόνα για το σχέδιο δράσης τους μετά τη μαζική απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων.

Οι έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο πιο επικίνδυνο δίδυμο, τον Μάριαν Κόλα και τον 27χρονο Ιλίρ Κούπα. Μαζί τους βρισκόταν και τρίτος δραπέτης, αλλά η Αστυνομία δεν είχε συγκεκριμένα στοιχεία για την ταυτότητά του. Το δίδυμο Κόλα – Κούπα, μετά τη φονική συμπλοκή στο Δίστομο, ήταν μαζί με τον 27χρονο Λίκα Εντισον και τον θείο του Κούζτιμ Λίκα, επίσης δραπέτη από άλλες φυλακές – της Λάρισας – οι οποίοι σκοτώθηκαν στη σφοδρή μάχη με την ΕΚΑΜ στην Κόνισκα Αιτωλοακαρνανίας.

Η αρχική ομάδα των πέντε κακοποιών, πριν από τουλάχιστον δέκα ημέρες, για λόγους τακτικής διασπάστηκε στα δύο. Ο Κόλα και ο Κούπα, αφού βρήκαν για ημέρες καταφύγιο στον ορεινό όγκο Ναυπακτίας – Φωκίδας, επιχείρησαν την έξοδο προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Ο άλλος πυρήνας κινήθηκε προς την Ευρυτανία όπου έγινε η αιματηρή συμπλοκή.

Το τρίτο δίδυμο των δραπετών φαίνεται να αποτελούν δύο επίσης επικίνδυνοι κακοποιοί, ο 41χρονος Αντμίρ Μουρατάι και ο 25χρονος Κλέμεντ Κόλα, συνεργάτες από παλιά. Στην ίδια ομάδα μετείχε και ο 38χρονος Ερμάλ Λίτα ο οποίος συνελήφθη πριν από τρεις μήνες στο Περιστέρι έπειτα από ένοπλη ληστεία σε σουπερμάρκετ. Τα ίχνη του Μουρατάι και του Κλέμεντ εντοπίστηκαν πριν από έναν μήνα στη Λάρισα.

Το τελευταίο δίδυμο των δραπετών των Τρικάλων φαίνεται ότι αποτελούν ο 27χρονος Λούλι Φλολάντ και ο 31χρονος Σούλαχ Φάτος, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί τελείως από τότε που έγινε η απόδραση.