Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής στην Ηπειρο για τη σύλληψη δύο από τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων.

Στην περιοχή των πηγών του Αχέροντα, στη Γλυκή Παραμυθιάς, εστιάζονται οι έρευνες των αστυνομικών, καθώς νωρίς το πρωί οι κακοποιοί που έκλεψαν το ΙΧ αυτοκίνητο από τη Φιλιππιάδα έπεσαν σε μπλόκο, έκαναν αναστροφή πορείας, εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο και σύμφωνα με εκτιμήσεις κινούνται πεζοί στο βουνό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες έχουν κλαπεί δύο μοτοσυκλέτες από την περιοχή που πιθανόν να χρησιμοποιούν οι επικίνδυνοι κακοποιοί.

Οπως διαπιστώθηκε, το αγροτικό αυτοκίνητο Navara, με το οποίο κινήθηκαν αρχικά και γάζωσαν το περιπολικό στην Αρτα, εκλάπη από το Αγρίνιο και συγκεκριμένα από το χωριό Παραβόλα ενώ βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από την Ηπειρο, μαζί με άνδρες των ΕΚΑΜ χτενίζουν την πεδιάδα αλλά και τη δύσβατη περιοχή, ανάμεσα στην Παραμυθιά και τη Γλυκή, για τον εντοπισμό των κακοποιών, οι οποίοι, όπως αποκαλύφθηκε, αφού εγκατέλειψαν το ΙΧ αυτοκίνητο στη Γλυκή, έκλεψαν μηχανάκι, από κάτοικο της περιοχής, για να διαφύγουν.

Στις έρευνες, συμμετέχει από τις 11 σήμερα το πρωί και ελικόπτερο της αστυνομίας.

Η διαδρομή των κακοποιών, φωτογραφίζει του Αλβανούς που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων, καθώς όπως όλα δείχνουν επιχειρούν να φτάσουν στα ελληνοαλβανικά σύνορα και να διαφύγουν στη χώρα τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν μετακινηθεί οι δυνάμεις από την Αιτωλοακαρνανία, ενώ έχουν ενισχυθεί και με δυνάμεις από τα Γιάννενα.

Μπλόκα έχουν στηθεί στους δρόμους από τον Αχέροντα μέχρι την ελληνοαλβανική μεθόριο στη Θεσπρωτία, ενώ στη θαλάσσια περιοχή από την Αμμουδιά Πρέβεζας μέχρι τη Σαγιάδα Θεσπρωτίας περιπολούν σκάφη του Λιμενικού Ηγουμενίτσας.

Στην ‘Ηπειρο βρίσκεται και ο αντιστράτηγος της Ελληνικής Αστυνομίας, επιθεωρητής Βορείου Ελλάδας Δημήτρης Τσακνάκης.

Οι αξιωματικοί της αστυνομίας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ενώ θεωρούν ότι, αν πρόκειται για τους δραπέτες, αυτοί θα επιχειρήσουν να διαφύγουν προς την Αλβανία, γι αυτό έχουν τεθεί σε συναγερμό και οι αστυνομικές δυνάμεις της Θεσπρωτίας.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αστυνομικών, πρόκειται για τους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων Μαριάν Κόλα και Ιλίρ Κούπα. Αποτύπωμα του Κούπα είχε βρεθεί στις 8 Ιουνίου στον Πάνορμο Φωκίδας, όταν εκλάπη ένα ΙΧ μάρκας Volvo.

Από τους υπόλοιπους δραπέτες των φυλακών Τρικάλων, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ο Μουρατάι Μουρατάζ και ο Κόλα Κλεμέντ βρίσκονται ήδη στην Αλβανία, έχοντας μαζί τους το ένα εκατ. ευρώ, που άρπαξαν μετά την απόδραση, από τη ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα

Αγνωστο παραμένει πού βρίσκονται ο Λούλι Φλολάντ και ο Σούλαχ Φάτος, ο οποίος παλαιότερα διέμενε στην Κέρκυρα και είχε συλληφθεί για κλοπές στην Ηγουμενίτσα.