Αυξημένη κατά 23%, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, ήταν φέτος τον Μάιο και τον Ιούνιο η επιβατική κίνηση εξωτερικού της Aegean Airlines. Στο διάστημα αυτό, που ουσιαστικά αποτελεί το πρώτο δίμηνο της νέας τουριστικής περιόδου, η εταιρεία μετέφερε συνολικά 814.546 επιβάτες έναντι 664.589 πέρυσι.

Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Aegean, είναι αποτέλεσμα των κινήσεων που πραγματοποιεί η εταιρεία για επέκταση του δικτύου της στο εξωτερικό με 32 νέα δρομολόγια και της περαιτέρω ανάπτυξης της δραστηριότητάς της από τις βάσεις που διατηρεί στην Αθήνα και τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Ειδικότερα, σημαντική ανάπτυξη στην επιβατική κίνηση εξωτερικού κατά το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου 2013 παρουσίασαν οι κύριες βάσεις της Aegean με σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ανά βάση. Πρόκειται για τις βάσεις της Αθήνας (+15%), της Θεσσαλονίκης (+23%), του Ηρακλείου (+34%) και της Ρόδου (+40%). Αντίστοιχα αποτελέσματα παρουσίασαν και οι βάσεις με ένα αεροσκάφος, όπως της Κέρκυρας (+19%), της Κω (+155%) και της Καλαμάτας (+274%), περιοχές από τις οποίες η εταιρεία πέτυχε να έχει αυξημένη δραστηριότητα προς νέους προορισμούς.

Το 2013 η Aegean εγκαινίασε 32 νέα δρομολόγια και πτήσεις προς 11 νέους προορισμούς. «Η μεταστροφή του κλίματος για την Ελλάδα, η αναγνώριση της ποιότητας της εταιρείας, τα νέα δρομολόγια τόσο από την Αθήνα όσο και από την περιφέρεια, δίνουν μία ισχυρή θετική δυναμική στο διεθνές δίκτυό μας για τη φετινή χρονιά», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Γερογιάννης.