Κάτοικος Πειραιά για άλλα δύο χρόνια είναι και με τη βούλα από το μεσημέρι της Πέμπτης ο Εϊσι Λο.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης ανακοίνωσαν την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον 27χρονο Αμερικανό γκάρντ και έτσι μένει πλέον να δούμε την ολοκλήρωση του πλέον πολύκροτου σήριαλ του καλοκαιριού που ακούει στο όνομα Βασίλης Σπανούλης.

Ο Λο, είναι κοινό μυστικό, πως ενδιέφερε τους Πειραιώτες, αλλά αποτελούσε την τρίτη (σε βαθμό ενδιαφέροντος) επιλογή μετά τον Σπανούλη και τον Χάινς.

Δεδομένου ότι ο έτερος Αμερικάνος μετακόμισε προς Μόσχα μεριά και ο Σπανούλης αναμένει το ραντεβού της Παρασκευής με τη διοίκηση της ομάδας, οι Ερυθρόλευκοι τελείωσαν το θέμα με τον Εϊσι Λο.

Τον οποίο είχαν αφήσει σκόπιμα λίγο στον πάγο, ενοχλημένοι από την…ερασιτεχνική αντιμετώπισή του στο πρόβλημα της γαστρεντερίτιδας το οποίο δεν του επέτρεψε ουσιαστικά να είναι παρών (με εξαίρεση λίγο τον τρίτο τελικό) στους τελικούς του πρωταθλήμας με τον Παναθηναίκό.

Η απουσία του συνετέλεσε στον…περίπατο των πρωταθλητών Ελλάδας που πήραν ξανά τα σκήπτρα και μάλιστα με το εκκωφαντικό 3-0 στις νίκες.

Ο Αμερικανός, που σαφώς έχει και αυτός ένα έξτρα κίνητρο μετά την δεύτερη συνεχόμενη Ευρωλίγκα αλλά και τον άδοξο τρόπο με τον οποίο τελείωσε το πρωτάθλημα, έστειλε το μεσημέρι της Πέμπτης το συμβόλαιό του υπογεγραμμένο.

Οι Πρωταθλητές Ευρωπης αναγνώρισαν την αξία ενός από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας, ιδιαίτερα στο φάιναλ φορ του Λονδίνου, ανεβάζοντας τις ετήσιες αποδοχές του για κάθε χρόνο στις 850.000 δολάρια περίπου.

Ο Αμερικανός γκαρντ σύμφωνα μάλιστα με την αμερικανική ιστοσελίδα «www.sports.yahoo.com», θα λάβει συνολικά το ποσό των 2,8 εκ. δολαρίων (προφανώς υπολογίζουν και τα λεφτά της εφορίας) ενώ στο συμβόλαιό του θα υπάρχει όρος που του επιτρέπει να υπογράψει σε ομάδα του ΝΒΑ έως τις 25 Ιουλίου.

Ο ίδιος πάντως είχε εκφράσει την επιθυμία του να συνεχίσει στον Ολυμπιακό (δεν θα έβρισκε καλύτερη πρόταση εύκολα στην Ευρώπη, ενώ και στο ΝΒΑ δεν είχε πάρει στα χέρια του την πρόταση που θα ήθελε) αν και είχε εκφράσει την στενοχώρια του για την αποχώρηση του Χάινς, ελπίζοντας πάντως να είναι συμπαίκτης και με τον Βασίλη Σπανούλη.