Με τον Πρωθυπουργό επικοινώνησε τηλεφωνικά το μεσημέρι της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος, προκειμένου να του εκφράσει τη δυσφορία του ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις περιβόητες δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για την «καταστροφική δεκαετία του 1980» και για τις ευθύνες του Ανδρέα Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» ο Βαγγέλης Βενιζέλος τόνισε στον Αντ. Σαμαρά ότι τέτοιες κινήσεις δυναμιτίζουν το κλίμα και υπονομεύουν την κυβερνητική πορεία.

Η πλευρά του πρόεδρου της ΝΔ πάντως, επιχειρεί να υποβαθμίσει την ομιλία του κοινουβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, κάνοντας λόγο για «συνεδριακό οίστρο».

Στο μεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, σε μια προσπάθεια να χαμηλώσει τους τόνους για τις δηλώσεις Βορίδη -σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- δήλωσε:

«Υπάρχουν επιμέρους αντιθέσεις ίσως σε ορισμένα ζητήματα, αλλά όλα αυτά έρχονται σε δεύτερη μοίρα μπροστά στην άμεση, την απόλυτη προτεραιότητα να επιτύχουμε σε αυτόν τον εθνικό αγώνα. Είμαστε στη μέση μιας δύσκολης διαδρομής. Εχουν αρχίσει να πληθαίνουν οι θετικές ενδείξεις και πλέον μπορούμε να μιλάμε για αποδείξεις ότι η Ελλάδα πάει καλά. Τα δύσκολα δεν έχουν τελειώσει ,αλλά είμαστε αποφασισμένοι να τα καταφέρουμε».