Ως «ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Βαγγέλης Βενιζέλος την απόφαση για τον αγωγό ΤΑΡ.

Υπογραμμίζοντας τις πολλαπλές θετικές διαστάσεις της συγκεκριμένης επιλογής για τη χώρα μας -οικονομικές, ενεργειακές και ευρύτερα πολιτικές- ο κ. Βενιζέλος σημείωσε τον «καθοριστικό ρόλο του υπουργείου Εξωτερικών» στην τελική έκβαση.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η απόφαση λειτουργεί «ως ένας πρόσθετος παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, τονώνοντας τις ελληνοτουρκικές και ελληνοαλβανικές σχέσεις».

Προσέθεσε δε πως, επειδή πρόκειται για μια «μεγάλη άμεση επένδυση» που θα δημιουργήσει θέσεις απασχόλησης «και άλλες παράπλευρες ευκαιρίες» και επειδή «η οικονομία είναι ψυχολογία», η απόφαση λειτουργεί ως ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης για την ελληνική κοινωνία που έχει ταλαιπωρηθεί με έξι χρόνια ύφεσης και τρία χρόνια πολύ σκληρών μέτρων.