Ιδιαίτερα συγκλονισμένος από τα στοιχεία του πορίσματος του ΣΔΟΕ που έφτασε στα χέρια του δηλώνει ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

«Με το πόρισμα δεν μπορώ να κοιμηθώ» δήλωσε στο Mega, εξηγώντας πως υπάρχουν χιλιάδες μεγαλοκαταθέτες που έχουν μεταφέρει τα χρήματά τους στο εξωτερικό. «Πρόκειται για δεξαμενή, από την οποία θα μπορούσαμε να πάρουμε χρήματα. Αν τα παίρναμε νωρίτερα ίσως δεν θα πηγαίναμε στο μνημόνιο» είπε.

Ο κ.Μαρκογιαννάκης τόνισε ότι το πόρισμα του ΣΔΟΕ έχει πολύ μεγάλη αξία για την υπόθεση. «Εάν το περιεχόμενο του πορίσματος είναι όπως το εμφανίζει το ΣΔΟΕ φαίνεται πως ο κ.Παπακωνσταντίνου είχε λόγο να έχει εμπλακεί στην υπόθεση».

«Με τη διαγραφή των ονομάτων από τη λίστα υπήρχε η προσδοκία να μην γίνει έλεγχος» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής δήλωσε ακόμη ότι «αποδιοπομπαίος τράγος δεν είναι κανένας». Πρόσθεσε ότι και για τον κ. Παπακωνσταντίνου ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας. «Είναι άδικο να τον βαφτίζουμε ως φυλακισμένο. Καταλαβαίνω τη συναισθηματική του φόρτιση».

Nα σημειωθεί, ότι την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει στην Επιτροπή ο πρώην υπουργός, Γ. Παπακωνσταντίνου.