Στις είκοσι έχουν φτάσει πλέον οι ιαματικές πηγές της χώρας που διαθέτουν την κατάλληλη πιστοποίηση-αναγνώριση από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ).

Τη Δευτέρα, στον κατάλογο των αναγνωρισμένων ιαματικών πηγών προστέθηκαν η Αγραπιδιά Φλώρινας και η Φρύνη Σκουρτανιώτη στην Αιδηψό.

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλες 18 αναγνωρισμένες Ιαματικές Πηγές είναι αυτές των περιοχών: Λίμνης Βουλιαγμένης (Ν. Αττικής), Καμένων Βούρλων (Δήμος Αγ. Κωνσταντίνου-Μώλου), Κρηνίδων (Καβάλα), Λουτρακίου-Πόζαρ (Αριδαία), Σουρωτής (Θεσσαλονίκη), Κανίστρας (Κασσάνδρα-Χαλκιδικής), Καλλιθέας (Ρόδος), Λουτρακίου-Περαχώρας (Κόρινθος), Θέρμης (Θεσσαλονίκη), Παρανεστίου (Δράμα), Γιάλτρων Αιδηψού, Χανόπουλου (Αρτα), Ν. Απολλωνίας (Βόλβη), Παπαϊωάννου (Αιδηψός), Τραιανούπολης (Εβρος), Θέρμαι Σύλλα στην Αιδηψό, Διαμάντη-Πεπόνα στην Αιδηψό και πρόσφατα η πηγή Αγ. Φωκά στην Κω.

Στόχος του υπουργείου Τουρισμού είναι να συνεχιστεί η αναγνώριση πηγών που πληρούν τις προδιαγραφές, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία για όλη τη χώρα.